Riasztós hőmérő

Riasztós hőmérő.

 

Riasztós hőmérő

 

Riasztós hőmérő

Riasztós hőmérő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy olyan régóta várt digitális, riasztós hőmérő került a kezembe, melynek szondája kb 10 cm hosszú rozsdamentes acélból készült érzékelő testtel lett szerelve. A mérővezeték sem egyszerű műanyag vezeték, hanem egy fém harisnyával bevont, hőálló anyag. Méréstartománya 0-250 Celsius fokig tart.  Ezen tartományon belül, tetszés szerint beállíthatjuk azt a hőmérsékletet, melynél a riasztást kérjük. De ez még nem minden. Ez az okos kis hőmérő, rendelkezik egy másik hasznos funkcióval is. 0-99 percig beállítható a visszaszámlálási ideje. A beállított idő letelte után, jól hallható csipogással jelez a készülék. Nagy hasznunkra lehet ez a funkció a konyhában, de akár pálinkafőzésnél is. A mért adatokat jól olvasható, nagy számjegyekkel írja ki, jól megtervezett LCD kijelzője. Letámasztható asztalra, de a hátuljába rejtett mágnes segítségével, könnyedén odatapad a vas alapú anyagokhoz. A riasztós hőmérő segítségével azonnal értesülhetünk róla, ha pálinkafőzőnk hűtőjében ideje vizet cserélnünk, mert az általunk előre beállított hőmérsékletnél, a készülék csipogó hanggal fog jelezni.

Riasztós hőmérő.

De talán a legnagyobb előnye az, hogy nagy segítségünkre lehet az elválasztásoknál is, amennyiben párahőmérőként használjuk. Én általában 93-94 fokos gőzhőmérsékletnél szoktam elkezdeni keresni az utópárlat elválasztásának idejét. A 94 fokos gőz, kb 45-48%-os lefolyó alkoholtartalmat jelöl. Ez az az idő, amikor érdemes elkezdeni figyelni a lecsurgó párlat ízét, illatát, hogy elválasztásunk pontosan megtörténhessen. Ez nem egyszerű dolog, ha az ember pálinkafőzőzés közben esetleg mással is foglalatoskodik. Ennek az ügyes kis szerkezetnek a segítségével, azonban innentől nem kell ott ülni a főző mellett, mivel az előre beállított hőmérsékletnél, hangjelzéssel hívja fel figyelmünket, az utópárlat elválasztás idejére. A hőmérséklet tetszés szerint beállítható, és átállítható. A pálinkafőzésen kívül, nagy hasznát veszem a konyhában is. Természetesen kapható a készülékhez egy többfunkciós tartó is, mely magában foglalja a hűtővíz méréshez szükséges érzékelő tartót, de a páracsőre is felakasztható.

 

Hőmérséklet méréskor, az első szám a mérendő anyag hőmérsékletét mutatja, a második pedig a beállított riasztási hőmérsékletet.

 

 

Műszaki adatok:

Digitális LCD hőmérő műszer 0 – + 250 °C és időzítő óra

 • A szonda hőálló kialakítása megbízható és hosszú távú felhasználást biztosít.
 • Nagyméretű jól olvasható LCD-képernyő.
 • Beépített időzítő: 99 percig 59 másodpercig.
 • Hangjelzés a beállított hőmérséklet vagy az eltelt idő elérésekor.
 • Hőmérsékleti méréstartomány: 0-250 ° C
 • Mérték egységek: C, F
 • A hőmérő szonda kábelének hossza: 1,2 m
 • A hőmérő szonda hossza: ~ 11.5cm
 • Méretek: 64mm x 70mm x 17mm
 • Tápellátás: 1x 1,5 V AAA elem (tartozék)
 • Az ára 7990 ft. Megrendelés a KAPCSOLAT gombról.

A készülék ITT MEGTALÁLHATÓ.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .