Pálinkafőzés kiegészítői

Pálinkafőzés kiegészítői

Pálinkafőzés kiegészítői. Leégésgátló, deflegmátor, PH mérő, kationcserélő, pálinka szűrő szett, párahőmérő, epruvetta, aromatányér, fokoló.

Leégésgátló

Távol tartja a nagyobb cefre darabokat, a felmelegedő üst aljától, ezzel megakadályozván azok odaégését.

Az ára: 30L üstbe 14,990 Ft, 50L üstbe, 17990 Ft, 100L üstbe 20990 Ft.

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

Leégésgátló 50 literes pálinkafőzőbe

Leégésgátló 50 literes pálinkafőzőbe

Figyelem!

Csak az üstbe pontosan beleszabott leégésgátló végzi el a feladatát maradéktalanul! Ami oldalirányban lötyög benne, esetleg nagyok a furatok rajta, vagy nem elég furat van rajta, az semmit sem ér!

Csak az általam készített pálinkafőző üstökhöz készítem!

leégésgátló5

leégésgátló

Itt már az üstben.

leégésgátló

leégésgátló

 

Nagy alkoholtűrő képességű kationcserélő gyanta, tokban, csatlakozókkal.

A szett ára: 9990 Ft.

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői.

Egyszer kell megvenni, és jó tulajdonságait, egy életen át élvezhetjük.

Akkor használatos, ha a lefőzött pálinka, (fémes) rezes törésben “szenved”, és emiatt beopálosodik. Ennek oka általában a savas kémhatású cefre gőze, megmarja a pálinkafőző rézfelületeit. A következő főzéskor viszont “kék pálinka” folyik. Na ekkor vesszük nagy hasznát.

Használat előtt aktiválni kell!!!

A nagy alkoholtűrő képességű kationcserélő gyanta aktiválása: Fél liter langyos vízben, 2 evőkanál konyhasót (nem jódozott!) oldunk el. Ebbe a sóoldatba, beleöntjük a gyantát és 1-2 órára benne hagyjuk. Ezután a gyantát visszatöltjük a tokjába, és addig folyatunk át rajta csapvizet, amíg az alul távozó víznek, már nincs sós íze. Ekkor lezárjuk a tokot, összeállítjuk a szűrőrendszert, és kezdődhet a pálinka szűrése. Én egy 10 literes műanyag vödör alját fúrtam ki. Ezt kötöttem össze a szűrővel, melyhez csatlakozók a szetteben benne vannak. Ebbe töltöm a szűrendő pálinkát, mely innen folyik bele a szűrőbe, alul pedig egy másik, fogadó edénybe. Újra aktiválása, (amikor a gyanta töltet teljesen elkékült) 150-200 liter pálinka átszűrése után válhat szükségessé. A szűrőt egy életre vesszük.

A nem hibás pálinkát is érdemes lehet engedni rajta. Olyan selymes lesz tőle a friss pálinka, mint ha 3-4 évet pihent volna egy üvegben!

Szeretem használni.

Ha telítődött rézionokkal, így néz ki. (megkékül a felső része) Ilyenkor az újra aktiválás válik szükségessé, a fentebb leírt módon.

Pálinkafőző kationcserélő

Pálinkafőzés kiegészítői, a pálinka opálosodása.

Fizikai szűrő, ha pálinkánk opálos lett, és ezt valószínűleg a helytelen kozmaolaj leválasztás, vagy a hígítóvíz magas ásványi anyag tartalma okozta. A gyártó szerint, a nagyobb baktériumokat is megfogja! Használata:Szabadeséssel átengedjük rajta, az előzőleg, minimum 24 órán át mély fagyasztóban (min -16 fokon) kifagyasztott pálinkát.Tisztítása: Ellenkező irányból való, alapos átöblítés, tiszta, kéz meleg, (kb 40fokos) vízzel.

Nem kell aktiválni, használata egyszerű, biztonságos.

A szett ára: 9990 Ft.

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

pálinkafőzés, 5 mikronos szűrő

Fizikai szűrő

Így néz ki a pálinka a szűrés előtt…

pálinka opálosodása

pálinka opálosodása

És így utána….

pálinka opálosodás3

pálinka opálosodás3

Ugye mennyivel tisztább? 🙂

Pálinka szűrő szett. “Minden bajra”

Pálinkafőzés kiegészítői

Ebben a szettben minden szűrő benne van, mely a pálinka esetleges tisztításához kellhet.

Egymás mellé felszerelve, lehetőséget kapunk, bármilyen opálosodás elhárítására. Legyen az fémes törés, fagy fizikai szennyezettség.

A szett ára:18.000 Ft.

Így szetteben az Ön megtakarítása:2000Ft!

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

Pálinkafőzés-szűrőkészlet-1 

Figyelem! A két szűrő nem köthető egymás után, mert amíg a kationcserélő gyantás szűrőn szoba-hőmérsékletű, addig a fizikai szűrőn kifagyasztott pálinkát engedünk át!

PH mérő.

Pálinkafőzés kiegészítői

Sajnos néha előfordul, hogy cefrénkben nem elegendő a sav tartalom. Ebből kifolyólag, az erjedés közben megfertőződhet, különféle betegségekkel. Pl: Tejsavas, vajsavas erjedés történhet, de meg is ecetesedhet, ha egy “kósza” ecet baktérium belekerül.

Ahhoz, hogy ez ne fordulhasson elő, ajánlatos cefrénk savtartalmát, PH értékét beállítani. A PH mérésére talán a legalkalmasabb, (legolcsóbb?) megoldás, egy digitális PH mérő. A cefrébe mártva azonnal mutatja az aktuális PH értéket. Ha ez 3,2 felett van, szükség lehet a savazással történő beállításra. Erre több féle lehetőségünk van, de nekem a kénsav (akkusav) hozta a legjobb eredményt. A szett tartalmaz kalibráló granulátumot is, mellyel a készülék pontosan beállítható.

Kalibrálásáról Itt egy videó.

Ára: 11,990 Ft.

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

Digitális PH mérő

Digitális PH mérő

 

PH mérő kalibráló granulátum.

PH mérők kalibrálására szolgáló granulátum. 2 dl, 20 fokos vízben elkeverve, a zacskóra írt értékre állítja be a víz PH értékét. Nekünk nincs más dolgunk, mint erre az értékre kalibrálni meglévő digitális PH mérőnket. 1 zacskó ára 990 Ft, mely egyszeri kalibráláshoz elegendő.

Pálinkafőző párahőmérők.

Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői

A pálinkafőző, szinte nem nélkülözhet, egy megbízható, tized fok pontossággal mérő digitális párahőmérőt.

Rozsdamentes mérőszár, méréshatár:-50-200 fokig, automata kikapcsolás 20 perc után, jól leolvasható, nagy számjegyek, utolsó mérés megjegyzése.

A működéséhez szükséges gombelem, tartozék.

Az ára: 6.000 Ft.

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

 

Érintésmentes infra hőmérő, célzó lézerrel.

Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői.

Akár háztartási, akár ipari felhasználásra, olyan esetekbe, mikor a mérendő felülethez nem férünk hozzá.

A pálinkafőző használatakor is nagy segítség.

Mérési tartomány: -50~380 °C
Kijelző: 1.2″ LCD
Tűréstartomány: ±0.1 °C
Válaszidő: 500 ms
Maximum mérési távolság: 8-15 m
Üzemi hőmérséklet: 0-40°C
Működő páratartalom: 10~95% RH
Tárolási hőmérséklet: -20-60°C
Energiaellátás: 9 V elemről üzemel (nem tartozék)
Automatikus kikapcsolás és lézer KI/BE kapcsolhatóság

Én speciel a dupla falú főző héjhőmérsékletét, pálinka hőmérsékletet, hűtővíz forróságot, de az ablakoknál elszökő hőveszteséget is mértem vele.

Ára: 8990 Ft.

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

Infra hőmérő2

Infra hőmérő2

Infra hőmérő1

Infra hőmérő1

 

Az egymenetes pálinkafőző vezérlője.

Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői.

Kalibrálható, szabályzó hőmérő, mely nálam a torony hőmérsékletének szinten tartásáért felel.

Bemeneti, és kapcsolási feszültsége 230 volt. Külön állítható fűtés/hűtés üzemmód. Hiszterézis (kapcsolási tartomány)megadásával.

Bármit vezérelhetünk vele, ahol a pontos hőmérséklet betartása fontos szempont.

A csomagban bekötési rajz, és a hőmérséklet érzékelő is benne van! Egyszerű rögzíthetőség (szerelődobozban) a csúsztatható leszorítóknak köszönhetően.

Ára: 19.990 Ft.

Hőfok szabályzó

Hőfok szabályzó

 

Epruvetta.

Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői.

Ügyes kis szerkezet, mely vegytiszta vörösrézből készül. A kisebb poharába belecsorgatjuk, a hűtőből kifolyó pálinkát, a vastagabbik csőbe pedig bele állítjuk a szeszfokolót, így folyamatosan láthatjuk, a pálinkafőző, éppen lecsorgó párlatának erősségét, szesztartalmát.

A jobb oldali rendelhető, melynek ára: 17000 Ft.

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

Epruvetták

Epruvetták

epruvetta-1

epruvetta-1

 

Deflegmátor.

Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői.

Három méretben gyártom őket, vegytiszta vörösrézből. A kicsit 30 literes pálinkafőző, a közepest az 50 literes, és a nagyot a 100 literes pálinkafőző, hálálja meg. NEM forrasztott, hanem anyagában zsugorított, peremezett kivitelben!

Az alsó csatlakozójuk, 1 colos hollandi, mely pont felszerelhető minden általam gyártott sisakra. A felső csatlakozásuk pedig 1 colos külső menet, melyre a páracső szerelhető rá. Van lehetőség úgy is megvásárolni, a deflegmátort hogy az alsó hollandit nem forrasztom fel rá, így oda bármilyen csatlakozó felrakható, ami 22-es cső végződésű. A felső colos menet, rá van peremezve. Ha ez nem megfelelő Önnek, egy szűkítőt kell rászerelni, és máris használható. Először olyanoknak készítettem a deflegmátort, akiknek nem rézből van a sisakja, de szeretné a megfelelő rézfelületet beépíteni főzőjébe. Aztán kipróbáltuk az én pálinkafőző  készülékemen. Azonnal felugrott  lefolyó párlat szesztartalma, (erőssége) 5-8%al! Ennyi vizet csap ki a párából a deflegmátor. Használatával nem csak magasabb lefolyó szesztartalom érhető el, ha nem ízben illatban, aromákban gazdagabb párlatok készíthetők. Egyszeri befektetés.

Az árak pedig így alakulnak:

a kicsi 30 literes főzőkre: 32,000 Ft. (magassága19cm, ln. átmérő:13cm)

a közepes 50 literes főzőkre: 42000 Ft. (magassága:23cm, ln. átmérő:16cm)

a nagy a 100 literes főzőkre : 60,000 Ft.(magassága:26cm, ln. átmérő:18,5cm)

Az óriás defi 100+-os főzőkre 69,000 Ft

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

deflegmátor-widget

deflegmátor

Természetesen az alján a megfelelő, az általam készített sisakokhoz illeszkedő, 1 colos hollandikkal szerelve kerül átadásra. Könnyen szerelhető, és tisztítható.

Pistorius tányér

Tulajdonképpen egy vízhűtéses deflegmátor. A rajta átengedett víz, magasabb hőelvonást eredményez, ezért a lefolyó párlat erőssége jobban befolyásolható.

Egy darab ára:66,990 Ft. Három darab pedig 199,990 Ft.

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

 

Szeszfokoló.

Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői.

Egy pálinkafőző sem nélkülözheti. 10-100% alkohol tartalomig mérő, üveg szeszfokoló.

Ára: 4.990 Ft.

szeszfokoló

szeszfokoló

 

Maligán fokoló.

Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői.

Sokszor hallom, hogy: “A boltban kapható, cefrefokoló.”

Igen. Ez a “boltban kapható” fokoló, a  cefre levében képes megmérni a cukortartalmat, (maradékcukor) de a cefre alkoholfokát NEM. Ennek csak egy módja van. Egy fél dl cefrelét beleöntünk a Maligán fokolóba, azt elpárologtatjuk, és a párolgási (elillanási) hőmérsékletből tudjuk egy táblázat alapján megmondani a cefre alkoholtartalmát. Részei: a kazán, hűtőegység, digitális hőmérő, égőfej, és a talp.

A hozzávaló táblázat, tartozéka a fokolónak. Használat előtt érdemes tiszta vízzel kalibrálni, mert a légnyomás, a tengerszint feletti magasság, mind befolyásolja pontosságát!

Az ára 69.990 Ft.

maligan-fokoló1-másolata

maligan-fokoló

maligan-fokoló2-másolata

maligan-fokoló

Aromatorony, aromakosár, aromatányér.

Körülbelül 2-3kg friss, vagy aszalt gyümölcs rakható bele. Használatával párlataink, még illatosabbak, aromásabbak lehetnek.

Az ára: 69,000Ft.

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

Az oldalon feltüntetett árak, nettó árak.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .