Mérőműszerek

Mérőműszerek, a pálinkafőzés kiegészítői.

Mérőműszerek.

Digitális PH mérőműszerek

Az igazán egészséges cefre nem nélkülözheti a megfelelő PH környezetet.

Ennek az elmés szerkezetnek köszönhetően, maximális biztonsággal állíthatjuk be cefrénk PH értékét, a kívánatos PH 3-as körüli értékre. A beállításhoz, használjunk a kereskedelemben kapható savakat (citromsav, foszforsav, kénsav) Amit most fogok írni, sokakban ébreszthet ellenérzést, pedig én erre a célra kénsavat, azaz akkumulátorsavat szoktam használni. Megfelelő adagban a cefréhez keverve, gátolja a káros baktériumok, (pl:ecetbaktérium) szaporodását, és megfelelő közeget biztosít az élesztő számára a tökéletes erjedéshez. Forráspontja 230 fok körül van, tehát főzéskor nem párolog át a párlatba! De mennyit is? Egy mázsa savszegény cefréhez, általában 1,5-2dl 37% savat keverek el, 1 liter langyos vízben. Sokáig kevergetem, mert nehezen oldódik. Aztán ezt a felhígított savas vizet öntöm a cefréhez. Alapos keverés után, újra megmérem a PH értéket. Az új PH mérő kalibrálásáról, videó itt.

Ára: 11,990 Ft.

Digitális Ph mérő

Digitális Ph mérő

 

Sajnos néha előfordul, hogy cefrénkben nem elegendő a sav tartalom. Ebből kifolyólag, az erjedés közben megfertőződhet, különféle betegségekkel. Pl: Tejsavas, vajsavas erjedés történhet, de meg is ecetesedhet, ha egy “kósza” ecet baktérium belekerül.Ahhoz, hogy ez ne fordulhasson elő, ajánlatos cefrénk savtartalmát, PH értékét beállítani. A PH mérésére talán a legalkalmasabb, (legolcsóbb?) megoldás, ez a digitális PH mérő. A cefrébe mártva azonnal mutatja az aktuális PH értéket. Ha ez 3,2 felett van, szükség lehet a savazással történő beállításra.

A PH mérő dobozában található egy kalibráló granulátum is. Amennyiben szeretne plusz granulátumot hozzá, az 490 ft/db áron kapható. Megrendelés a KAPCSOLAT gombról.

PH mérő kalibráló granulátum

PH mérő kalibráló granulátum

Párahőmérő. 

A pálinkafőző szinte nem nélkülözheti, egy megbízható, tized fok pontossággal mérő digitális párahőmérőt. Ezek a mérőműszerek nagy segítségünkre vannak az elválasztások idejének meghatározásában, de egy jó táblázattal akár a lefolyó párlataink erősségét is megállapíthatjuk velük.Rozsdamentes mérőszár, méréshatár:-50-200 fokig, automata kikapcsolás, (20 percenként)  jól leolvasható, nagy számjegyek, utolsó mérés megjegyzése. A működéséhez szükséges gombelem, tartozék.

Az ára: 5990 Ft.

párahőmérő

párahőmérő

Érintésmentes infra hőmérő, célzó lézerrel. 

Akár háztartási, akár ipari felhasználásra, valók ezek a mérőműszerek olyan esetekben, mikor a mérendő felülethez nem férünk hozzá.Mérési tartomány: -50~380 °C

Kijelző: 1.2″ LCD

Tűréstartomány: ±0.1 °C

Válaszidő: 500 ms

Maximum mérési távolság: 8-15 m

Üzemi hőmérséklet: 0-40°C

Működő páratartalom: 10~95% RH

Tárolási hőmérséklet: -20-60°C

Energiaellátás: 9 V elemről üzemel (nem tartozék)

Automatikus kikapcsolás és lézer KI/BE kapcsolhatóság. Nálam ezek a mérőműszerek mutatják meg például, a duplafalú pálinkafőzőm héjhőmérsékletét, pálinka hőmérsékletet, hűtővíz forróságot, de a ház ablakainál elszökő hőveszteséget is mértem vele.

Ára: 8990 Ft.

Infra hőmérő

Infra hőmérő

Infra hőmérő2

Infra hőmérő2

 

Az egylépcsős pálinkafőző vezérlője. 

Kalibrálható, szabályzó hőmérő, mely nálam a torony hőmérsékletének szinten tartásáért felel.Tehát ezek a mérőműszerek felelősek a finomító torony fejhőmérsékletéért. Bemeneti, és kapcsolási feszültsége 24 volt. Külön állítható fűtés/hűtés üzemmód. Hiszterézis (kapcsolási tartomány) megadásával.Bármit vezérelhetünk vele, ahol a pontos hőmérséklet betartása fontos szempont.A csomagban bekötési rajz, és a hőmérséklet érzékelő is benne van! Egyszerű rögzíthetőség (szerelődobozban) a csúsztatható leszorítóknak köszönhetően.

Ára: 19.990 Ft.

Hőfok-szabályzó-1

 

Epruvetta 

Igen az epruvetták is mérőműszerek. Ügyes kis szerkezet, mely vegytiszta vörösrézből készül. A kisebb poharába belecsorgatjuk, a hűtőből kifolyó pálinkát, a vastagabbik csőbe pedig bele állítjuk a szeszfokolót, így folyamatosan láthatjuk, a pálinkafőzőből éppen lecsorgó párlat erősségét, szesztartalmát.

Az ára: 16,990Ft.

epruvetta-1

epruvetta-1

Epruvetták

Epruvetták

———————————————————————————————————————

Szeszfokoló

10-100% alkoholtartalomig mérő szeszfokoló.

Az ára: 4,990 Ft.

szeszfokoló

szeszfokoló

———————————————————————————————————————

Riasztós hőmérő.

Egy olyan régóta várt digitális, riasztós hőmérő, melynek szondája kb 10 cm hosszú rozsdamentes acélból készült érzékelő testtel lett szerelve. A mérővezeték sem egyszerű műanyag vezeték, hanem egy fém harisnyával bevont, hőálló anyag. Méréstartománya 0-250 Celsius fokig tart. Ezen tartományon belül, tetszés szerint beállíthatjuk azt a hőmérsékletet, melynél a riasztást kérjük. Az ára:12,990 Ft.

Az oldalon található árak, nettó árak.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .