Kiegészítők

Kiegészítők

A kiegészítők megrendelése, a “Kapcsolat” gombról lehetséges. A megrendeléshez nem szükséges regisztrálni!

Pálinka szűrők.

 

Kiegészítők: Kationcserélő gyanta, tokban, csatlakozókkal. A szett ára: 9990 Ft. Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

Egyszer kell megvenni, és jó tulajdonságait, egy életen át élvezhetjük. Az lenti képen látható (műanyag) csapot nem tartalmazza a szett, mert sajnos kiderült róla, hogy oldja az alkohol! Helyette fém csap külön rendelhető hozzá igény szerint, +1500 Ft-ért/db.

Pálinkafőzés-kationcserélő-gyanta1

Pálinkafőzés-kationcserélő-gyanta1

Akkor használatos, ha a lefőzött pálinka, (fémes) rezes törésben “szenved”, és emiatt beopálosodik. Ennek oka általában a régen használt, főzőnkben lerakódott réz oxid jelenléte, vagy a savas kémhatású cefre lehet, mely leoldja a készülék belsejéről a rézionokat, így szinte megmarja  a pálinkafőző belső rézfelületeit. A következő főzéskor viszont “kék pálinka” folyik. Na ekkor vesszük nagy hasznát. Nagy teljesítményű, alkoholtűrő, többször újra aktiválható töltettel rendelkező szűrőnek!

Az idei évtől már “duplázott” méretben is elérhető. Azoknak ajánlom, akik nagyobb mennyiségben főzik a pálinkát.

 

 Természetesen Ő is szettben, csövekkel, csatlakozókkal kapható.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ára 15990 Ft.

A kationcserélő gyanta aktiválása.

Használat előtt aktiválni kell. 1/2 liter langyos vízben, 2 evőkanál konyhasót oldunk el. Ebbe beleöntjük a gyantát, 1-2 órára. Reggel a gyantát visszatöltjük a tokjába, és addig folyatunk át rajta csapvizet, amíg az alul távozó víznek, már nincs sós íze. Ekkor lezárjuk a tokot, összeállítjuk a szűrőrendszert, és kezdődhet a pálinka szűrése. Én egy 10 literes műanyag vödör alját fúrtam ki. (16-os fúróval) Ezt kötöttem össze a szűrővel, melyhez csatlakozók a szetteben benne vannak. Ebbe töltöm a szűrendő pálinkát, mely innen folyik bele a szűrőbe, alul pedig egy másik edénybe.

Így néz ki a rendszer összeszerelve, egy csappal ellátva:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nem hibás pálinkát is át lehet engedni rajta. Olyan selymes lesz tőle a friss pálinka, mint ha 2 éve pihenne egy üvegben. Szeretem használni.

Ha telítődött fémionokkal, így néz ki. (megkékül a felső része) Ha ez az “elkékülés” az egész gyantatölteten látszik, újra aktiválás válik szükségessé, a fentebb leírt módon.

Pálinkafőző-kationcserélő

Pálinkafőző-kationcserélő, telített

 

A pálinka opálosodása, Kiegészítők

Kiegészítők: Nagy felületű, fizikai szűrő, ha pálinkánk opálos lett, és ezt valószínűleg a helytelen kozmaolaj leválasztás, vagy a hígítóvíz magas ásványi anyag tartalma okozta.  Nagy teljesítményű, alkoholtűrő, könnyen tisztítható szűrőbetét!!!

Felhasználás módja: Az opálos pálinkát 24-36 órára (én 1,5 literes ásványvizes, Pet palackokban) fagyasztó szekrénybe tesszük, majd másnap a fagyasztóból kivéve, azonnal átengedjük a Fizikai szűrőn. És hogy mennyire finom szerkezetű a fizikai szűrő? A gyártó szerint, a nagyobb baktériumokat sem engedi át!

Tisztítása: Ellenkező irányból való, kéz meleg vízzel való 5-10 perces visszaöblítés, melynek célja, hogy a kiszűrt szennyeződéseket, kimossuk a szűrőből.

Nem kell aktiválni, használata egyszerű, biztonságos.

Az alap szett ára: 10.000 Ft.

pálinkafőzés, 5 mikronos szűrő

Így néz ki a pálinka a szűrés előtt…

pálinka opálosodása

pálinka opálosodása

És így utána….

pálinka opálosodás3

Ugye mennyivel tisztább?

Megérkezett a kétszer akkora felülettel rendelkező, “Nagy fizikai szűrő” is. Azoknak, akik sokat főznek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nagy méretű fizikai szűrő ára: 15990 Ft.

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

 

Kiegészítők: Pálinka szűrő szett. “Minden bajra”

Pálinkafőzés-szűrőkészlet-1

 

 

 

 

 

 

Ebben a szettben minden szűrő benne van, (normál méretű) mely a pálinka esetleges tisztításához kellhet.

Egymás mellé felszerelve, lehetőséget kapunk, bármilyen opálosodás elhárítására. Legyen az fémes törés, fagy fizikai szennyezettség. A készlet tartalmazza a két normál méretű (3dl űrtartalmú)  szűrőt, és a hozzá tartozó szerelvényeket.

A kisebbik szett ára:18.000 Ft.

NAGY szűrőkből összeállított szett pedig 29990 Ft.  Több mint kétszeres szűrőfelület!

 

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

 

Összefoglalás a szűrők fajtáiról, és árairól:

Szűrő méret A szett ára csap nélkül Ára csappal
Kationcserélő gyanta tokban csatlakozókkal           9,990 Ft.  11,490 Ft
Fizikai szűrő tokban csatlakozókkal           9,990 Ft  11,490 Ft
Kationcserélő+Fizikai szűrők, csatlakozókkal         18,000 Ft 21,000 Ft
Kationcserélő, NAGY (dupla töltet) csatlakozókkal         15,990 Ft 17,490 Ft
Fizikai szűrő, NAGY (dupla felület) csatlakozókkal         15,990 Ft 17,490 Ft
Nagy kationcserélő+nagy Fizikai szűrő csatlakozókkal        29,990 Ft  32,990 Ft

——————————————————————————————————————————————————-

Ipari pálinka szűrő.

Egyre nagyobb igény mutatkozik a bérfőzdéktől, hogy még tökéletesebb pálinkákat adhassanak vissza ügyfeleiknek. Nekik készült ez az ügyes kis szerkezet, az Ipari pálinka szűrő, amely komoly teljesítményével, impozáns megjelenésével, és megbízható működésével szerzett hírnevet magának. De vajon mire is való egy Ipari pálinka szűrő berendezés? A cikk róla ITT olvasható.

Bevezető ára: 99,900 Ft.

———————————————————————————————————————————————————————————————-

 

Kiegészítők:Deflegmátorok

 

Elsősorban azoknak, akiknek nincs pénzük arra, hogy rézsisakot vásároljanak meglévő főzőjükre, de szeretnék, ha rendszerükben ott lenne, a szükséges rézfelület. Természetesen ott is jó szolgálatot tesznek, ahol van réz a sisak, de még illatosabb, még finomabb pálinkát szeretnénk készíteni. Ha felkerül a főzőnkre, azonnal megemeli a lefolyó párlat erősségét, 3-6%-al, mivel kicsapja a párából a víz nagy részét.

A deflegmátorok méretei:

“kicsi” magasság: 19 cm, átmérő: 13 cm.

“közepes” magasság: 23 cm, átmérő: 16 cm.

“nagy” magasság: 26 cm, átmérő: 18,5 cm.

“óriás” Magasság: 32cm, átmérő 21cm

deflegmátor

deflegmátor

Árak:

30 literes főzőig (ha az már rendelkezik réz sisakkal) a legkisebbet ajánlom, melynek ára 12,000 Ft

50 literes pálinkafőzőre készül (ha az már rendelkezik réz sisakkal) a közepes méretű. Az ára 18,000 Ft

80 literes pálinkafőzőre készül (ha az már rendelkezik réz sisakkal) a nagy, ami 24,000 Ft

100 literes, vagy nagyobb főzőre pedig az “óriás” deflegmátort ajánlom. Ára: 32990 Ft

Amennyiben olyan főzőre kerül a deflegmátor, amelyet nem réz sisak fed, mindenképpen eggyel NAGYOBB méret javasolt belőle!

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

Kiegészítők: Pistorius Tányér, egylépcsős pálinkafőzés.

Velük tovább növelhető a nemkívánatos párák (nehéz párák) kicsapatása, pálinkánkba kerülésének megakadályozása.. Itt a deflegmáló (rektifikációs) hatást, mi szabályozzuk a tányér tetejére engedett víz mennyiségével, hőmérsékletével.

A Pistorius tányér db ára:34990 Ft.

Három darab együtt : 99,990 Ft.

 

Az első fotón látható, hogy rendelhető párahőmérővel is. A hőmérő, és beépítési költsége, 6000Ft/db.

Természetesen rendelhető a tányérokhoz hőmérséklet szabályzó automatika is. Erről kicsit lejjebb olvashatsz. Ahhoz, hogy létrejöhessen az egylépcsős pálinkafőzés, általában 3 db tányérra lesz szükségünk. Amennyiben csak erősíteni szeretnénk a lecsurgó párlatunk erősségét, de maradunk a kisüsti módszernél, elég 1. illetve 2 db is.

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

Riasztós hőmérő.

Egy olyan régóta várt digitális, riasztós hőmérő, melynek szondája kb 10 cm hosszú rozsdamentes acélból készült érzékelő testtel lett szerelve. A mérővezeték sem egyszerű műanyag vezeték, hanem egy fém harisnyával bevont, hőálló anyag. Méréstartománya 0-250 Celsius fokig tart. Ezen tartományon belül, tetszés szerint beállíthatjuk azt a hőmérsékletet, melynél a riasztást kérjük.

Az ára: 7990 Ft.

 

A készülékhez rendelhető egy több funkciós konzol is, mely hűtővíz hőmérséklet méréskor, és párahőmérséklet figyeléskor is nagy segítség az érzékelő, és a hőmérő elhelyezéséhez. Ára 1500Ft.

Epruvetta.

A vastagabbik csövébe, éppen beleillik az általam forgalmazott szeszfokoló. (22×1-es cső) Kis csészéjét a kicsurgó pálinka alá tesszük, így folyamatosan láthatjuk, az éppen lefolyó pálinkánk szeszfokát.

Epruvetták

Epruvetták

A jobb oldali rendelhető. Az ára 12000 Ft.

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

 

Kiegészítők alkalmazása: Opálosodás ellen, pálinka szűrők, deflegmátor, leégésgátló, PH mérő, szeszfokoló, párahőmérő, epruvetta, Maligán fokoló, aromatorony, aromatányér, aromakosár, pisztoriusz tányér.

Leégésgátló

 

 

 

 

 

 

 

Távol tartja a nagyobb cefre darabokat, az üst aljától, ezzel megakadályozván azok odaégését.

Figyelem! Csak az üstbe pontosan beleszabott leégésgátló végzi el a feladatát maradéktalanul! Ami oldalirányban lötyög benne, az semmit sem ér!

Csak az általam készített pálinkafőző üstökhöz készítem!

33cm átmérőben, (30l üst) az ára 10000 Ft.

40cm átmérőben, (50l üst) 12000 Ft.

50cm átmérőben, (100l üst) 15000 Ft.

A következő képeken már az üstben látható.

 

Florentini (Florenci) edény illóolaj, és a virágvíz szétválasztásához.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ára: 19,990 Ft.

Pálinkafőzés kiegészítők.

Aromatorony, aromakosár, aromatányér, aromafokozó

Végre elkészült a sokak által nagyon várt Aromatorony. Kb 1,5-2 kg-nyi friss, vagy aszalt gyümölcs tölthető bele.
Tetszés szerint kombinálható az általam készített kiegészítőkkel, például deflegmátorokkal, Pistorius tányérokkal. Átmérője 23,5 cm.

Az ára 33,000 Ft. Hőálló lakk bevonattal:36500 Ft.

Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.

Sörhűtő spirál

15x1mm-es vörösrézből készült. Két végén fél colos külső menetes csatlakozó.

5 méteres:14990 Ft.

10 méteres: 29990 Ft

 

Sörhűtők1

Sörhűtők1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pistorius tányér, vagy hűtővíz vezérlő

Egy okos kis szerkezet, mely képes szabályozni a Pistorius tányérra jutó hűtővíz mennyiségét, és azt akkor teszi, mikor éppen szükség van erre. Magyarul, az előre beállított hőmérsékleten tartja a legfelső tányéron lévő víz hőmérsékletét. A megfelelő hőmérsékleten tartás nagyon fontos az egylépcsős lepárlásban. Csak így tudunk hatékonyak lenni ebben a műfajban.  Ez a kis szerkezet ezután ezt az embert próbáló feladatot leveszi a vállunkról. A beépített termosztát gondoskodik a felső tányéron lévő hűtővíz folyamatos figyeléséről, és amennyiben szükséges, cseréjéről. Teszi ezt maximum 1-2 fokos eltéréssel! A vízcsere intenzitásának mértékét, pedig egy szintén beépített átfolyás szabályzó biztosítja, hogy nehogy hirtelen túltöltődjön a tányér. A készüléket úgy alakítottam ki, hogy a bejövő vízcsatlakozás se okozzon fejtörést. A  képen látszik is a jobb oldalon lévő szabványos “slagcsatlakozó”  mely biztonságos csatlakozást biztosít a vízrendszerhez. A fotó bal oldalán már az a szilikon cső látható, amely a a szabályzóból szállítja a vizet a Pistorius tányérra. Természetesen a szabályzó képes a hűtőnkben lévő víz automatikus lecserélésére is.

A vezérlő egység ára 34990 Ft.

Előkészült a  duplázott vezérlés is, mely két feladatot egyszerre, egymástól függetlenül is képes kezelni. Tehát egy időben figyeli a Pistorius tányéron (finomító torony) lévő víz hőmérsékletét, és az átfolyós hűtőnkben lévő vizet is, és mindkettőt képes egyszerre, egymástól függetlenül szabályozni.

 

 

 

 

 

 

 

Ennek ára: 44990 Ft.

Cefre előfűtő spirál

Mint feljebb írtam róla, ez is nagyon hasznos kiegészítője lehet, főleg a téli pálinkafőzésnek. Méréseink szerint, (50 literes üsttel) a megszokott 3,5 óra helyett, 1:50 perc alatt sikerült lefőznünk egy adag előmelegített cefrét. Ehhez nincs is másra szükségünk, mint az átfolyós hűtőben felforrósodott vizet, belevezettük a hordóba merített előfűtő spirálba. A 10 fokos (hideg), 40 liter  cefre hőmérsékletét, a főzés végére, 38 fokosra emelte az elfolyó meleg hűtővíz!!! Ezért tudtuk sokkal gyorsabban, és lényegesen KEVESEBB GÁZ felhasználásával lefőzni az előmelegített cefre adagot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A spirál 5m 15mm-es rézcső betekerésével készül, megfelelő vízcsatlakozókkal ellátva.

Az ára: 14990 Ft.

Digitális párahőmérő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy segítség pálinkafőzés közben. Sőt. Mondhatnám nélkülözhetetlen kiegészítője annak. Azonos hőmérsékleten, MINDIG azonos erősségű (alkohol fokú) párák mennek előre a páracsövünkben. Ehhez van egy táblázat is az oldalon, ITT. Használata nagyon megkönnyíti munkánkat, úgy a cefre lefőzés várható idejének meghatározásakor, mint az elválasztások idejének meghatározásakor. Nála a páracső legmagasabb pontjára vannak beillesztve. A kísérletek során ez a hely bizonyult a legmegfelelőbbnek, méréseink itt voltak a legpontosabbak. Felhasználhatósága is többrétű. Mérhetjük vele az előre menő párák, és a cefre  hőmérsékletét, de akár a fővő (sülő) húsaink forróságát is. Méréstartománya: -50-300 fok között van, tized fok pontossággal.

Az ára: 5990 Ft.

A merev lábú digitális hőmérő “kistestvére”  a kábeles érzékelővel ellátott kis digitális hőmérő is jó szolgálatot tehet akár pálinkafőzéskor, akár egyéb méréseknél.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ára: 2990 Ft.

 

 

 

 

A kiegészítők árai, nettó árak.

 

11 Comments:

  1. A leégésgátlót mindenkinek melegen ajánlom. Nem kell keverő nem kell drága duplafalú főző, garantáltan nem ég oda a cefre.

  2. Ha a kationcserélő gyantán többfajta pálinkát is át akarok ereszteni (cseresznye, szilva stb…) előtte át kell mosni a gyantát?

  3. Üdv!
    A pistorius tányér 3 db mekkora a teljes magassága?

  4. Szerbusz Miki!
    Megkaptam a szűrőket nagyon köszönöm a segítséget kristály tiszta lett a pálinkám!
    Isten vagy!!!!!! Nagyon nagy örömöm van!!!!
    Köszönöm Szűcs Péter

  5. takacs sandor

    Jó napot! Az opálos pálinkán segít a kationcserélő gyanta, ha átengedem rajta?

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..