Finomító torony egylépcsős lepárlás

A finomító torony egylépcsős lepárlás

Finomító torony egylépcsős lepárlás lesz a témája ennek az oldalnak.

Az egylépcsős pálinkafőzés kedvelőinek lesz itt néhány Finomító torony, néhány olyan lehetőség, amik bármely általam készített pálinkafőzőre, de akár más pálinkafőzőre is, könnyedén felszerelhetők.

Sokak álma, hogy a pálinkát ne kelljen “kétszer főzni”….

Ez a finomító torony, ezt az álmot hivatott megvalósítani, mégpedig úgy, hogy szakít a régi “egymenetespálinkafőzés hagyományaival, (azok hibái miatt) és egy teljesen új utat nyit meg az egylépcsős lepárlás kedvelői előtt.

Automata érzékelője, mindig a megfelelő hőfokon tartja a torony fejhőmérsékletét, ezzel garantálva, hogy a lefolyó párlataink, minden esetben megőrizzék gyümölcsös illatukat, aromájukat, ízviláguk pedig maximálisan kidomborítsa a gyümölcsre jellemző tulajdonságokat. A gyártás során, csak vegytiszta vörösréz kerül felhasználásra, úgy a külső, (ház rész) mint a belső tálcák kialakításánál. A finomító torony rendszerbe illesztése sem ördöngösség. Egyszerűen bekötjük a pálinkafőző üst, és a hűtő közé, a megfelelő csatlakozó csövekkel. A fejrész vezérlő egységének áramot adunk, és máris indulhat, az egymenetes lepárlás. Nagy felületű belső szerkezete, és megnövelt hőleadó része, a tetején elhelyezett hűtőmotorral, minden esetben gondoskodik arról, hogy a finomító torony, ne melegedhessen túl, minden esetben az optimális hőmérsékleten legyen. Külső felülete hőálló lakkal kezelve, hogy évek múlva is megtarthassa csillogását. Automatikusan kapcsol ki, és be az előre beprogramozott hőmérsékleti tartományban, ezáltal megkímélve használóját a kétszeri lepárlás fáradtságaitól, és az ezzel járó esetleges illat, és aromaveszteségtől.

egyoszolpos finomító torony

Egyoszlopos-finomítótorony1

A fenti finomító torony készen van, sok felhasználó örömmel használja, de a fejlesztés nem áll meg!

Az ára pedig: 189.900Ft.

Modul rendszerű finomító torony.

Mivel pontosan tudom, hogy nem mindenki engedheti meg magának egy kész, egylépcsős finomító rendszer megvásárlását, ezért előkészületben van a modulrendszerben megvásárolható, és összeállítható finomító torony. Nem sokára képek, és egy idevágó cikk is lesz róluk. Megvásárlásukkal, egy olyan rendszer alakul ki, ami egyre magasabb alkoholtartalmú, egyre ízesebb, illatosabb pálinka lepárlására képes.

A következő képekre ha rákattintasz, már láthatod a különféle összeállításokban a modul rendszerű finomító tornyokat, melynek variálhatósága elég magas. A modulok közt szilikon tömítés biztosítja “huzatmentes” összeköttetést. Bármely részegység elhagyható, és minden elem összekapcsolható minden alkatrésszel. HA meglesznek a tesztek, írok majd az eredményről.

Pistorius tányérok.

A következő lehetőség az egylépcsős lepárlásra, a Pistorius tányérokból összeszerelt finomító torony. Ezek természetesen kombinálhatók a fent bemutatott rendszerekkel is, de 3 ilyen tányér, képes önmagában is az egylépcsős (egymenetes) lepárlásra.

Róluk külön cikket olvashat: ITT.

Az árakról pedig, a Kiegészítők fülön tájékozódhat.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .