Cefre daráló.

Cefre daráló, aprító, pépesítő.

 

cefre-daráló
cefre-daráló

Cefre daráló gyanánt régebben a kereskedelemben kapható, vasból készült, festett, jobb estben porszórással kezelt festékkeverőt használtuk.  Nem volt ez rossz abban időben, de sok hiányossága volt a dolognak. Többek közt a festék/műanyag bevonat gyorsan lekopott róla. Miután ez megtörtént, hamar rozsdásodásnak indult. Mivel kialakítása nem darálásra, aprításra volt kialakítva, ezért hatásfoka, az aprítás sebessége nem volt túl meggyőző. Akkor ez volt, nem volt más. Azóta több féle megoldás látott napvilágot e témában. Késes, körmös, drótszálas, és még sorolhatnám.

Cefre daráló rozsdamentes anyagból.

A múlt évben készítettem egy cefre aprító/pépesítő szárat, mely bármilyen fúrógépbe befogható. Anyaga rozsdamentes acél. 18 köröm gondoskodik két sorban elhelyezve a hatékony, gyors és alapos gyümölcs aprításról. Mivel a szárat túlengedjük az alsó zúzólapát alá, így nem érhet hozzá a hordó aljához, amiben feldolgozzuk a cefrének valót. Szintén az alsó keverő tárcsán, van egy védőgyűrű, mely megakadályozza, hogy az éles zúzókörmök a hordónk oldalához érhessenek, ezzel tönkretéve edényeinket.

Mivel mindkét sor zúzólapát egy irányba dolgozik, így amelyik gyümölcsdarab átjut az alsó tárcsán, a második lapát darálja tovább. A két sorban összesen 18 lapát tépi, aprítja, pépesíti a cefrének valót. Tisztítása gyors, kényelmes, mivel csak leöblítjük vízzel, már kész is. A rozsdamentes acélnak köszönhetően nem kell oxidációtól tartanunk. Szára 8-as köracélból (ez is rozsdamentes) készül, 60cm hosszú. Az alsó tárcsa átmérője 11cm, így még az kár szűkebb szájú aprító edényekbe is könnyedén belefér.

 

cefre-daráló-aprító,-pépesítő
cefre-daráló-aprító,-pépesítő

Készítettem a hatékonyságáról egy kis videót, melyet a lentebbi linkre kattintva tudsz megnézni. A felvételen én egy akkumulátoros fúrógépbe fogtam be a Cefre daráló szárat. Ennek fordulatszáma csak 1200/p így kicsit lassabban dolgozik mint egy normál (2800/p) fordulatszámú géppel, de így sem vallott szégyent. A videón meggyet darálok vele. Nagyon szépen látszik, hogy míg a gyümölcsel kíméletlen, addig a vékony falú magokat nem bántotta, nem törte szét. Több fotó, árak: KIEGÉSZÍTŐK fülön.

VIDEÓ A DARÁLÓRÓL.

Ha tetszik és szeretnél egy ilyet a KAPCSOLAT gombról, vagy telefonon tudod megrendelni postai utánvéttel. Postaköltség: Minden esetben az aktuális postai tarifa érvényes.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .