Ipari pálinka szűrő

Ipari pálinka szűrő.

Ipari pálinka szűrő.

Ipari pálinka szűrő

Ipari pálinka szűrő

Egyre nagyobb igény mutatkozik a bérfőzdéktől, hogy még tökéletesebb pálinkákat adhassanak vissza ügyfeleiknek. Nekik készült ez az ügyes kis szerkezet, az ipari pálinka szűrő, amely komoly teljesítményével, impozáns megjelenésével, és megbízható működésével követel helyet magának, a minőségi pálinkafőzés piacán.

De vajon mire is való egy Ipari pálinka szűrő berendezés? Több bérfőzdés ismerősöm keresett meg az elmúlt hónapokban, hogy az ügyfél által készített cefréből készült párlataik némelyike, bizony nem sikerül minden esetben az elvárásoknak megfelelően. Mivel a főzdés kollégák nem ellenőrzik állandóan a behozott cefrék PH-ját, (esetleges savasságát) bizony sok esetben előfordul hogy a kész párlat (rezes törés miatt) beopálosodik.

Ez sajnos sok esetben vitákat, komoly nézet eltéréseket okozhat bérfőzető, és bérfőző között. Bosszúság a bérfőzetőnek, mert sokat gondozott cefréjéből nem egy kristály tiszta, bársonyosan selymes párlatot visz haza, melyet büszkén tehet a család, a barátok asztalára, hanem esetleg egy opálos, kicsit karcos, tehát nem egy szemet-szájat gyönyörködtető italt. Bosszúság a bérfőzdésnek aki legjobb tudása szerint párolta le a cefrét, és ügyfele a bérfőzető mégsem elégedett a produktummal.

Pálinka szűrő.

Ki tehát a hibás?  ….merül fel gyakran a kérdés.

Ez egy nehéz kérdés. De szerintem itt most ne is bonyolódjunk bele ennek taglalásába, mert rengeteg jó válsz lehet. Inkább nézzük meg, mi lehet a megoldás. A bérfőzdékben, minden berendezésbe be van szerelve egy un: Szőllősi féle szűrő. Mint tudjuk ennek az a dolga, hogy a párlatból kiszűrje a kozmaolaj nagy részét. Ha ez így van, (és a szűrő működik is!?) akkor a kozmaolajok nem okozhatják a párlat opálosságát. Marad a következő lehetőség, a párlat “rezes törése”.

Nem bonyolódnék bele a jelenségbe, (bérfőzdések esetén) mert mindenki tanulta a “pálinkafőző egyetemen”. Azt is tanultuk, hogy ennek megszüntetésére egy olyan eszközre lenne szükségünk, amely a párlatban lévő réz, illetve réz oxidokat, magához köti, ionjai lecseréli. Van is ilyen szűrő de teljesítménye (átfolyási sebessége) inkább az otthon főzőknek megfelelő, és nem a pálinkát nagy mennyiségben főzők (szűrők) igényeihez lett igazítva. Eddig!

Az ipari pálinka szűrő berendezés megszünteti a rezes törés miatti opálosságot, és ezzel együtt eltünteti a friss pálinkákra jellemző “karcosságot”. A készülék további nagy előnye, hogy olyan selymessé, bársonyossá varázsolja a friss pálinkát, ( megtartva annak minden ízét aromáját) mintha az több éve pihenne a pince mélyén.

Egy hagyományos, gravitációs szűrő hozama óránként 5-10 liter, szennyezettségtől függően. A nagy kapacitással rendelkező, ipari pálinka szűrő teljesítménye azonban ennek többszöröse. Megfelelő körülmények között az ipari pálinka szűrő kapacitása, óránként 65-75 liter. Azt gondolom, hogy ez már figyelemre méltó szűrési teljesítmény, főleg ha a készülék napi több órában dolgozik. (bérszűrés!) 4db szűrőpatron gondoskodik az egyenletes, nagy hatásfokú és biztonságos pálinkaszűrésről.

Itt nincs szükség külön edényekben való aktiválásra. A készülék felszívja az aktiváló folyadékot akár egy vödörből is. Fél-egy órás sós-vizes járatás után jön a tiszta vizes sókimosatás. Amennyiben a távozó víz íze már nem sós, (15-20 perc) kezdődhet a pálinka szűrése. Egy aktiválással, kb 800-1000 liter pálinka szűrhető át. A nagy alkoholtűrő képességű gyanta telítődése szemmel is jól látható. Méz sárga színe halvány kékre változik a kiszűrt réz, réz-oxid hatására. Amennyiben ez bekövetkezik, az újra aktiválás válik szükségessé, a fentebb leírt módon.

Ipari pálinka szűrő leírása.

Az ipari pálinka szűrő egy aktatáska méretű burkolatot kapott, hogy könnyen szállítható, és elcsomagolható legyen. Használata egyszerű. Csatlakoztatjuk a hálózathoz, majd felhelyezzük a szívó ágra a (tartozék) kb 1,5M étkezési szilikon csövet, melynek másik végét, a kész pálinkagyűjtő tartályba tesszük. A pálinka szűrő másik kivezetésére kötjük a nyomócsövet, melyen keresztül fog távozni a készülékből, a már megszűrt rézmentes párlat.

Végezetül jöjjön néhány fotó a pálinka szűrő készülékről. Az utolsó képen én rendeztem be (magamnak). A mérőműszerek nem tartozékai a készüléknek!

Árak a KIEGÉSZÍTŐK gombnál.

Megrendelés a KAPCSOLAT gombról.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .