Hűtőspirál gyártás

Hűtőspirál gyártás

Hűtőspirál gyártás.

Hűtőspirál gyártás

Hűtőspirál gyártás

Nehéz, de nem lehetetlen feladat, a hűtőspirál gyártás. Lepárló berendezéseink talán leglényegesebb része, a hűtőspirál. Itt csapódnak le az előremenő forró alkohol gőzök, itt válik folyékonnyá munkánk lényege a pálinka. Fontos alkotóeleme pálinkafőzőink rendszerének. A hűtőspirál anyaga, egyénenként változik. Van aki a vörösrézre, van aki a rozsdamentes anyagra esküszik. Mindkét anyagnak vannak előnyei, és hátrányai. A vörösréz, a hűtőspirál gyártás szempontjából könnyebben megmunkálható, de drágább alapanyag. Hővezetése messze sokkal jobb, mint a rozsdamentes anyagé, ezért rövidebbre szabható, a spirál hossza. Korrózióra hajlamosabb, (mint a lejjebbi képeken látszik majd) de a pálinkára ható katalizáló hatása miatt, előszeretettel használjuk a hűtőspirál gyártás folyamán. A rozsdamentes csőből készült spirálok, több emberöltőre készülnek. Hővezetésük elmarad a vörösréz spirálokétól, de ha megfelelő hosszban használjuk ezt az anyagot, tökéletes hűtőspirál készül belőle.

Hűtőspirál gyártás.

Készítünk spirálhűtőket, a kicsitől a nagyig, vékony és vastag csőből, rézből, és rozsdamentes anyagból, egyaránt. Következzen néhány fotó, a teljesség igénye nélkül, egy bérfőzdében “elfáradt” spirálról.

Azt gondolom, a fenti képeken látható spirál, már leszolgálta árát. Éppen itt volt az ideje, hogy készítsünk egy új spirált, mely sok évig ki fogja szolgálni a főzde üstjét. Hát így sikerült…..

Gyártunk spirálokat pálinkafőzéshez, hűtőkhöz, hőcserélőkhöz, akár egyedi méretben is.

Amit a házi pálinkafőzőknek ajánlok: csőátmérő: 15 mm. Ebből a méretből, 19 cm átmérőben készülnek a hűtőspirálok. (igény esetén ez változhat)

Árak: 15mm-es csőből: 4990Ft/m

Választható spirál hosszméretek: 2,5/5/7,5/10m.

Minimális hossz:2,5m, mely kb így néz ki:

Készítünk sörhűtő, vagy cefre előmelegítő spirálokat.

..és készülnek pici, és nagy, lapos, és magas spirálok is…

Nagyon fontos hogy hűtőink megfelelő hőmérsékletét is ellenőrizni tudjuk. Forgalmazok olyan “riasztós hőmérőket” melyek megfelelő beállítás esetén, riasztással jelzik, hogy hűtőnk esetlegesen túlmelegedett, vagy a benne lévő víz, cserére szorul. Manapság előszeretettel használunk átfolyós hűtőket. Kis helyigényük, ugyanakkor jó hőelvezető képességű készülékek. A házi pálinkafőzésben, de a bérfőzdékben is elterjedt berendezések.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .