aromatorony aromakosár aromatányér

aromatorony aromakosár aromatányér

Megszületett, a hazánkban csak általam gyártott, aromatorony aromakosár aromatányér.

Igazából, nem is tudom minek nevezzem, mert a köznyelvben mindhárom elnevezése használatos. Ezért itt mindhármat fogom használni

Egyre többen kerestek meg abban az ügyben, hogy szeretnék pálinkafőzőjüket kiegészíteni egy olyan berendezéssel, ami jobban kiemeli a gyümölcsök ízét, aromáját. Ezért elkezdtem gondolkodni, egy olyan megoldáson, ami lehetővé teszi, az erre vágyók részére. Nekik szeretnék örömet okozni a mai napon elkészült első ilyen készülékkel.

aromatorony aromakosár aromatányér

aromatorony aromakosár aromatányér

Az aromatorony aromakosár aromatányér  felül,

leemelhető sisakkal rendelkezik. Ennek levételével tölthető fel, különféle (aszalt) gyümölcsökkel, melyeken a az előre menő alkoholpára áthalad, így lehetősége van magával vinni a gyümölcsben lévő természetes illatokat, aromákat, ízeket. A gyümölcsöket, a belsejében lévő rozsdamentes szitalemez tartja meg.

Aromatorony, aromakosár, aromatányér 2

Aromatorony, aromakosár, aromatányér 2

Bár nem mértem meg, de szerintem körülbelüli befogadó képessége, 2-3kg körüli friss, vagy aszalt gyümölcs befogadását teszi lehetővé. Tisztítása gyors, egyszerű. A rozsdamentes rosta természetesen kivehető, az aromatorony aromakosár aromatányér belsejéből. És hogy milyen előnyöket nyújt használójának?

Először is, megnöveli az alkoholpára útjába kerülő rézfelület nagyságát. Már ezzel a tulajdonságával is sokat tesz a finomabb pálinkák érdekében. Ha nem teszünk bele semmit, akkor is egy szép nagy, (kb 4L-es) deflegmátorként működik. Rendszerünkbe illesztve, kihasználva a környezeti levegő hűtését, sok oda nem illő párlatrésztől (nehéz párák) “szűri meg” pálinkánkat. Ilyenkor természetesen nincs szükségünk a benne lévő rosta használatára, de ha benne marad, az sem okoz problémát.

aromatorony aromakosár aromatányér

Ha viszont úgy döntünk, hogy feltöltjük friss, esetleg aszalt gyümölccsel, ezen tulajdonságán kívül, élvezhetjük íz, illat, és aromafokozó hatását is. Ilyenkor az előre menő, forró alkohol pára, szinte kilúgozza, a kosárba rakott gyümölcsök aromáit, és ezekkel feldúsulva éri el a pálinkafőző hűtőjét. Itt természetesen a hozott plusz aromák is lecsapódnak, ezzel megemelve párlataink élvezeti értékét. Természetesen az új “családtag” is szorosan illeszkedik az eddig jól bevált társaihoz. Például könnyen felszerelhetők rá, (alá?) a deflegmátorok, illetve a Pistorius tányérok is. tehát teljesen kompatibilis az eddig gyártott kiegészítőkkel, és azokkal bármilyen összeállításban variálható.

A most taglalt kiegészítő egy olyan hézagot pótol a hazai pálinkafőző kiegészítők között, amely régóta hiányzott sok lelkes kollégának. Csatlakozója: Alul 1 colos hollandi, felül pedig egy 1 colos külső menet van rápréselve. Természetesen, egy szűkítő/bővítő idommal, bármilyen más méretű menettel rendelkező főzőre is felrakható. A mindenkori ára a KIEGÉSZÍTŐK fülön található.

Amennyiben szeretnél első kézből hírt kapni a legújabb hírekről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE.

Több infó, és árak a Kiegészítők fülön találhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .