Distilla Fruit X élesztő

Distilla Fruit X élesztő

Distilla Fruit X élesztő.

Distilla Fruit X élesztő, egy a legújabb fajélesztők családjába tartozó úgynevezett “Killer” élesztő. Ha a neve esetleg félelmet keltene benned, nem csodálkozom. Azért lett ezen élesztők csoportjába sorolva, mert ez egy olyan fajélesztő, mely szaporodása folyamán, elpusztít maga körül, minden más gombát (vadélesztőket!!) és baktériumot, melyek gátolhatnák  élesztőnk szaporodását. Tehát, olyan feltételeket képes teremteni önmaga számára, hogy azután semmi akadálya ne lehessen a gyümölcscukrok alkohollá erjesztésének. Alkohol toleranciája kiemelkedően magas, 18tf%. Erjesztési hőmérséklet tartománya, 10-32 °C, de leghatékonyabban 20-22°C-on dolgozik.

Az élesztő egyéb tulajdonságai.

Egy modern fajélesztő rendelkezik mindazon tulajdonságokkal, amelyek képessé teszik, a különféle gyümölcs cukrok alkohollá  erjesztésére. Az átlagos fajélesztők (borélesztők, egyéb fajélesztők) általában képesek is erre. Az erjedés folyamán, az átlagos élesztő képes elerjeszteni a DP1, és a DP2-es cukor molekulákat alkohollá. Ezt szinte minden élesztő tudja. Viszont a DP3-as cukrok elerjesztésére az átlag élesztők képtelenek!

Na itt jön képbe a Distilla Fruit X élesztő. Felületén olyan enzimeket hordoz, melyek képesek a DP3-as (a hagyományos élesztők által nem feldolgozható) glukóz molekulákat, DP2-es cukor molekulákká alakítani, így tehát erjeszthető cukrokat előállítani, az élesztők számára.  Hogy ez mit jelent? Egész pontosan azt, hogy az adott cefréből, magasabb alkohol hozammal számolhatunk. Féltve gondozott cefrénk erjedés utáni maradék cukor tartalma (BRIX)  jóval alacsonyabb értéket fog mutatni, adott mennyiségű cefréből, tehát több párlatunk lesz.

Distilla Fruit X élesztő

A zacskóban található válogatott élesztőkultúra erjesztési sebessége, szinte varázslat. Megfelelő hőmérsékleti körülmények, valamint jól aprított gyümölcs esetén, a várható erjedési idő 4-6 nap. A rövid erjedési időszaknak köszönhetően, erős az aromafeltáró, illatmegőrző hatása is. Nem egészen egy hét leforgása alatt képes elerjeszteni a jól előkészített, megfelelő hőmérsékleten (20-22 °C) tartott cefrénket. Erjedése gyors, tiszta. A főerjedés folyamán kevés habképződés tapasztalható. Az élesztő, a szaporodási időszakban erős cefrevédő hatásával (Killer) megfelelő védelmet nyújthat a rettegett cefre betegségek ellen is.

Leírásom végére hagytam azt a tulajdonságát, ami talán a legjobban tetszik benne. Ez az a cefre élesztő, aminek hihetetlenül agresszív feltárási képessége, sok helyen szükségtelenné teszi a pektinbontó használatát. Akár a leállt cefréket is képes újraindítani, ha ennek meg vannak, az egyéb feltételei.  Adagolása: 20g/100 Liter cefrékhez.( egy zacskó)  Azt gondolom, hogy az ára sem jár az egekben:100kg cefréhez 490Ft/20g (1 zacskó) Megrendelés a KAPCSOLAT gombról.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .