Digitális PH mérő

Digitális PH mérő

 

Digitális PH mérő

Digitális PH mérő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel az igazán egészséges cefre, nem nélkülözheti a megfelelő PH környezetet, ennek pontos beállítására a legmegfelelőbb eszköz egy Digitális PH mérő. Használata, tisztítása egyszerű, a mért értékek könnyedén leolvashatók róla. Általában a csomagban található egy a Digitális PH mérő kalibrálására szolgáló granulátum, mely 20 fokon felhasználva leegyszerűsíti a készülék helyes működéséhez szükséges kalibrációt.

Ennek az elmés szerkezetnek köszönhetően, maximális biztonsággal állíthatjuk be cefrénk PH értékét, a kívánatos PH 3-as körüli értékre. A beállításhoz, használjunk a kereskedelemben kapható savakat (citromsav, foszforsav, kénsav) Ezen savak segítségével olyan környezetet teremthetünk cefrénkben, mely nem alkalmas a káros mikroorganizmusok, gombák szaporodásának szempontjából. Amiről a következőkben fogok írni, sokakban ébreszthet ellenérzést, pedig én erre a célra a talán legkönnyebben beszerezhető savat, a kénsavat, azaz akkumulátorsavat szoktam használni. Kapható a benzinkutaknál, és autós boltokban egyaránt. Felhasználása nagy körültekintést igényel! Megfelelő adagban a cefréhez keverve, gátolja a káros baktériumok, (pl:ecetbaktérium) szaporodását, és megfelelő közeget biztosít az élesztő számára a tökéletes erjedéshez. Forráspontja 230 fok körül van, tehát főzéskor nem párolog át a párlatba! Keverjük, de mennyit is? Egy mázsa savszegény cefréhez, én általában 1,5-2dl 37% savat keverek el, 1 liter langyos vízben. Sokáig kevergetem, mert nehezen oldódik, a sav kicsit “olajos” mivolta miatt. Aztán ezt a felhígított savas vizet öntöm a cefréhez. Alapos keverés után, újra megmérem a PH értéket, egy Digitális PH mérő segítségével. Az új Digitális PH mérő kalibrálásáról, videó itt.

Több infó róla a KIEGÉSZÍTŐK fülön.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .