Magyar pálinkafőzde lett Európa legjobbja

Magyar pálinkafőzde lett Európa legjobbja

A minden évben megrendezésre kerülő, Destillata nevű rangos nemzetközi eseményen a legnevesebb párlatkészítők mérik össze tudásukat. Idén a díjkiosztó legtöbbre értékelt díját egy magyar Pálinkafőzde vihette haza, ami kivételes eredménynek számít.Pálinkák, likőrök, whiskyk és más párlatok főzőmesterei mérték össze az általuk készített minőségi italokat, Európa legrangosabb ilyen jellegű versenyén. Az eseményt idén 23. alkalommal rendezték meg, szokás szerint egy osztrák városban. Eisenstadt és az Esterházy-kastély adott otthont a kifőzdék eme színvonalas megmérettetésének. Összesen 162 kifőzde érkezett, 14 különböző országból. A versenyen osztrák, német, magyar, olasz, svájci, román, szerb, holland és argentin párlatok mérték össze erejüket. Magyarországot összesen 25 kifőzde képviselte.

 

Összesítettben a magyar kifőzdék nagyon jól szerepeltek, és a 3. legtöbb díjat zsebelték be. Mindent egybevetve, összesen 163 díjat, 6 Év Párlata, 7 arany-, 62 ezüst- és 88 bronzérmet nyertek el. Az első helyen Ausztria végzett 568 díjjal, a másodikon pedig Németország 286-tal.

A verseny legnagyobb elismerését egy magyar főzde nyerte el, ugyanis az Agárdi Pálinkafőzdét választották az Év Párlatfőzdéjének, egyik alapító-tulajdonosa, Vértes Tibort pedig az Év Főzőmestere lett.

A versenyen minden évben megnevezik az év Párlatait, amelyeket különdíjakkal jutalmaznak. Idén a Gyenesei Pálinkárium feketebodza- (2012) és a Gyulai Pálinka feketeribiszke-pálinkája (2014), továbbá az Agárdi Pálinka sörpárlata (2014), maláta whiskyje (2010), érlelt almapálinkája és tokaji sárgamuskotály törkölypálinkája (2010) nyert ilyen díjat a magyar indulók közül.

Gratulálunk! Ismét kiderült, hogy van valami, amiben akkor is jók vagyunk, ha esik, ha fúj!

forrás:hironlie.club

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .