Pálinkás üveg

Pálinkás üveg

Pálinkás üveg

pálinkás üveg

pálinkás üveg

Azt gondolom sokunkban felmerült már az igény arra, hogy amikor például szülinapon, névnapon átadunk, egy szeretve dédelgetett üveg pálinkánkat, akkor azt szeretnénk úgy átadni, hogy a megajándékozottnak ne csak a beltartalom okozzon örömet, hanem a pálinkás üveg is méltó legyen az adott alkalomhoz. De ha nem is adjuk át, ha nem is ajándékba visszük, akkor is lényegesen jobban mutatnak (saját) asztalunkon is, a megjelenésükkel is szemet gyönyörködtető pálinkás üvegek.

Pálinkás üveg, művészi formában.

A kereskedelemben a pálinkás üvegeknek se szeri se száma. Mindegyik általában egy fehér hosszú nyakú üveg, melyhez aztán kapható dugó, zsugorfóliás lezáródísz. Olyan viszont, ami arra is érdemes, hogy azt megőrizvén, esetleg újra és újra feltöltve, ne csak a torkunknak, hanem szemünknek is jól essen ránézni, csak nagyon kevés helyen kapható. Nemrégiben egy pálinkás üveg készítésével foglalkozó, (azt hiszem bátran állíthatom) művésszel hozott össze a sors. Munkái igényesen kivitelezettek, tartósak, és az elkészítés módjának, csak a képzelet szabhat határt. Készít díszített üvegeket a létező legtöbb szín, formavilágban, de egyedi igényeket is szívesen figyelembe vesz, ha erre van igény. A teljesség igénye nélkül jöjjön néhány példa munkáiból…

Pálinkás üveg készítés, különleges alkalmakra.

Az üvegek nagy forma, és méretválasztékban kaphatók. Van köztük csatos, füles, hosszú nyakú, alacsony, tömzsi, karcsú, színes, képes, és még sorolhatnám hány féle pálinkás üveg. Láttam belőlük 2 dl, és 5 literest is. A flaskák egyediségének biztosítéka, hogy mindegyik más üvegből, más mintával készül, kézműves technikával. Készülnek üvegek Matyó hímzéssel, felirattal, egyedi képpel, és egyedi formákkal. Ilyen üveg biztos vagyok benne, hogy nem lesz a szomszédnak 🙂

A következő PDF-ben, pedig az árakról tájékozódhatunk. Jó böngészést kívánok.

EZERJÓÜVEG

Az egyedi üvegek elkészítőjével, itt vehető fel a kapcsolat.

A különleges pálinkás ajándékoknak ezzel még nincs vége.

A jó múltkorában készítettem egy igazán egyedi, vicces pálinka csomagolást. Kinyitása nem néz ki bonyolultnak, de amikor hozzákezd az ünnepelt/megajándékozott, igen hamar rájön, hogy ez azért nem lesz olyan egyszerű a dolog. Az üveg csomagolása rozsdamentes anyagból készül. A kezdeti néhány szárnyas anya lecsavarása után jön a meglepetés. Kb 60db 6-os anyát kell eltávolítania annak, aki meg is szeretné kóstolni a pálinkás üveg tartalmát. Ez időben, (kézzel csavarva) legalább fél órát jelent. Mutatok pár fotót róla.

Részletesebb leírás, ITT található róla.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .