Már évek óta készítek, egy kuriózum számba menő párlatot, a rokonok, barátok nagy megelégedésére:)
A recept a következő: 8 egységnyi “igazi” szilva, (nem fosóka, mirabella!) és 2 egységnyi málna, együtt cefrézve. Ebből lesz ez a különleges párlat, a “málnásszilva” 🙂
Maga a pálinkafőzés, ugyan úgy történik mint máskor.
Ha megteheted, ajánlom kipróbálásra. Ma láttam a piacon málnát, 260 forintért. Kicsit lepukkant, kicsit nyomott, (semmiképpen nem rothadt!!) de nekünk pont megfelelő. Persze volt mellette 1200-ért is, de nekünk, erre a célra tökéletesen megfelel a már majdnem kidobásra ítélt málna is. No vettem is belőle 5 kg-t, és hozzácsaptam a 45 kg szilvámhoz. 4% cukor kerül majd bele, és ha elkészül, mehet is a pálinkafőzőbe, és indulhat a málnásszilva lepárlás. Egészen fantasztikus íz-illat hatás lesz belőle. A málna finoman egészíti ki, a kellemes szilva aromákat. Ha gondolod, egy próbát megérhet…..