Kiegészítők
A kiegészítők megrendelése, a “Kapcsolat” gombról lehetséges. A megrendeléshez nem szükséges regisztrálni!
Pálinka szűrők.
Kiegészítők: Kationcserélő gyanta, tokban, csatlakozókkal. A szett ára: 9990 Ft. Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Egyszer kell megvenni, és jó tulajdonságait, egy életen át élvezhetjük. Az lenti képen látható (műanyag) csapot nem tartalmazza a szett, mert sajnos kiderült róla, hogy oldja az alkohol! Helyette fém csap külön rendelhető hozzá igény szerint, +1500 Ft-ért/db.
Akkor használatos, ha a lefőzött pálinka, (fémes) rezes törésben “szenved”, és emiatt beopálosodik. Ennek oka általában a régen használt, főzőnkben lerakódott réz oxid jelenléte, vagy a savas kémhatású cefre lehet, mely leoldja a készülék belsejéről a rézionokat, így szinte megmarja a pálinkafőző belső rézfelületeit. A következő főzéskor viszont “kék pálinka” folyik. Na ekkor vesszük nagy hasznát. Nagy teljesítményű, alkoholtűrő, többször újra aktiválható töltettel rendelkező szűrőnek!
Az idei évtől már “duplázott” méretben is elérhető. Azoknak ajánlom, akik nagyobb mennyiségben főzik a pálinkát.
Természetesen Ő is szettben, csövekkel, csatlakozókkal kapható.
Az ára 15990 Ft.
A kationcserélő gyanta aktiválása.
Használat előtt aktiválni kell. 1/2 liter langyos vízben, 2 evőkanál konyhasót oldunk el. Ebbe beleöntjük a gyantát, 1-2 órára. Reggel a gyantát visszatöltjük a tokjába, és addig folyatunk át rajta csapvizet, amíg az alul távozó víznek, már nincs sós íze. Ekkor lezárjuk a tokot, összeállítjuk a szűrőrendszert, és kezdődhet a pálinka szűrése. Én egy 10 literes műanyag vödör alját fúrtam ki. (16-os fúróval) Ezt kötöttem össze a szűrővel, melyhez csatlakozók a szetteben benne vannak. Ebbe töltöm a szűrendő pálinkát, mely innen folyik bele a szűrőbe, alul pedig egy másik edénybe.
Így néz ki a rendszer összeszerelve, egy csappal ellátva:
A nem hibás pálinkát is át lehet engedni rajta. Olyan selymes lesz tőle a friss pálinka, mint ha 2 éve pihenne egy üvegben. Szeretem használni.
Ha telítődött fémionokkal, így néz ki. (megkékül a felső része) Ha ez az “elkékülés” az egész gyantatölteten látszik, újra aktiválás válik szükségessé, a fentebb leírt módon.
A pálinka opálosodása, Kiegészítők
Kiegészítők: Nagy felületű, fizikai szűrő, ha pálinkánk opálos lett, és ezt valószínűleg a helytelen kozmaolaj leválasztás, vagy a hígítóvíz magas ásványi anyag tartalma okozta. Nagy teljesítményű, alkoholtűrő, könnyen tisztítható szűrőbetét!!!
Felhasználás módja: Az opálos pálinkát 24-36 órára (én 1,5 literes ásványvizes, Pet palackokban) fagyasztó szekrénybe tesszük, majd másnap a fagyasztóból kivéve, azonnal átengedjük a Fizikai szűrőn. És hogy mennyire finom szerkezetű a fizikai szűrő? A gyártó szerint, a nagyobb baktériumokat sem engedi át!
Tisztítása: Ellenkező irányból való, kéz meleg vízzel való 5-10 perces visszaöblítés, melynek célja, hogy a kiszűrt szennyeződéseket, kimossuk a szűrőből.
Nem kell aktiválni, használata egyszerű, biztonságos.
Az alap szett ára: 10.000 Ft.
Így néz ki a pálinka a szűrés előtt…
És így utána….
Ugye mennyivel tisztább?
Megérkezett a kétszer akkora felülettel rendelkező, “Nagy fizikai szűrő” is. Azoknak, akik sokat főznek.
A nagy méretű fizikai szűrő ára: 15990 Ft.
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Kiegészítők: Pálinka szűrő szett. “Minden bajra”
Ebben a szettben minden szűrő benne van, (normál méretű) mely a pálinka esetleges tisztításához kellhet.
Egymás mellé felszerelve, lehetőséget kapunk, bármilyen opálosodás elhárítására. Legyen az fémes törés, vagy fizikai szennyezettség. A készlet tartalmazza a két normál méretű (3dl űrtartalmú) szűrőt, és a hozzá tartozó szerelvényeket.
A kisebbik szett ára:18.000 Ft.
NAGY szűrőkből összeállított szett pedig 29990 Ft. Több mint kétszeres szűrőfelület!
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Összefoglalás a szűrők fajtáiról, és árairól:
Szűrő méret | A szett ára csap nélkül | Ára csappal |
Kationcserélő gyanta tokban csatlakozókkal | 9,990 Ft. | 11,490 Ft |
Fizikai szűrő tokban csatlakozókkal | 9,990 Ft | 11,490 Ft |
Kationcserélő+Fizikai szűrők, csatlakozókkal | 18,000 Ft | 21,000 Ft |
Kationcserélő, NAGY (dupla töltet) csatlakozókkal | 15,990 Ft | 17,490 Ft |
Fizikai szűrő, NAGY (dupla felület) csatlakozókkal | 15,990 Ft | 17,490 Ft |
Nagy kationcserélő+nagy Fizikai szűrő csatlakozókkal | 29,990 Ft | 32,990 Ft |
Cefre aprító, pépesítő, daráló.
Új fejlesztésű, nagyon hatékony duplázott Cefre aprító, pépesítő, daráló. Alkalmas csonthéjas, és bogyós gyümölcsök aprítására pépesítésére. Fúrógépbe fogható, hordókimélő gyűrűvel, nagy hatékonysággal pépesíti az érett gyümölcsöt. 60cm szárhossz rozsdamentes könnyen tisztítható anyagból. Videót itt láthatsz róla. https://www.youtube.com/watch?v=x5F8_ixwaKk&t=22s
Árak: A dupla (két vágótárcsa) 9,990 Ft.
Ipari pálinka szűrő.
Egyre nagyobb igény mutatkozik a bérfőzdéktől, hogy még tökéletesebb pálinkákat adhassanak vissza ügyfeleiknek. Nekik készült ez az ügyes kis szerkezet, az Ipari pálinka szűrő, amely komoly teljesítményével, impozáns megjelenésével, és megbízható működésével szerzett hírnevet magának. De vajon mire is való egy Ipari pálinka szűrő berendezés? A cikk róla ITT olvasható.
Bevezető ára: 149,900 Ft.
———————————————————————————————————————————————————————————————-
Kiegészítők:Deflegmátorok
Elsősorban azoknak, akiknek nincs pénzük arra, hogy rézsisakot vásároljanak meglévő főzőjükre, de szeretnék, ha rendszerükben ott lenne, a szükséges rézfelület. Természetesen ott is jó szolgálatot tesznek, ahol van réz a sisak, de még illatosabb, még finomabb pálinkát szeretnénk készíteni. Ha felkerül a főzőnkre, azonnal megemeli a lefolyó párlat erősségét, 3-6%-al, mivel kicsapja a párából a víz nagy részét.
A deflegmátorok méretei:
“kicsi” magasság: 19 cm, átmérő: 13 cm.
“közepes” magasság: 23 cm, átmérő: 16 cm.
“nagy” magasság: 26 cm, átmérő: 18,5 cm.
“óriás” Magasság: 32cm, átmérő 21cm
Árak:
30 literes főzőig (ha az már rendelkezik réz sisakkal) a legkisebbet ajánlom, melynek ára 31,990 Ft
50 literes pálinkafőzőre készül (ha az már rendelkezik réz sisakkal) a közepes méretű. Az ára 41,990 Ft
80 literes pálinkafőzőre készül (ha az már rendelkezik réz sisakkal) a nagy, ami 59,990 Ft
100 literes, vagy nagyobb főzőre pedig az “óriás” deflegmátort ajánlom. Ára: 66,990 Ft
Amennyiben olyan főzőre kerül a deflegmátor, amelyet nem réz sisak fed, mindenképpen eggyel NAGYOBB méret javasolt belőle!
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Kiegészítők: Pistorius Tányér, egylépcsős pálinkafőzés.
Velük tovább növelhető a nemkívánatos párák (nehéz párák) kicsapatása, pálinkánkba kerülésének megakadályozása.. Itt a deflegmáló (rektifikációs) hatást, mi szabályozzuk a tányér tetejére engedett víz mennyiségével, hőmérsékletével.
A Pistorius tányér db ára:66,990 Ft.
Három darab együtt : 199,990 Ft.
Az első fotón látható, hogy rendelhető párahőmérővel is. A beépítési költsége ingyenes, a hőmérő ára:6000Ft/db.
Természetesen rendelhető a tányérokhoz hőmérséklet szabályzó automatika is. Erről kicsit lejjebb olvashatsz. Ahhoz, hogy létrejöhessen az egylépcsős pálinkafőzés, általában 3 db tányérra lesz szükségünk. Amennyiben csak erősíteni szeretnénk a lecsurgó párlatunk erősségét, de maradunk a kisüsti módszernél, elég 1. illetve 2 db is.
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Riasztós hőmérő.
Egy olyan régóta várt digitális, riasztós hőmérő, melynek szondája kb 10 cm hosszú rozsdamentes acélból készült érzékelő testtel lett szerelve. A mérővezeték sem egyszerű műanyag vezeték, hanem egy fém harisnyával bevont, hőálló anyag. Méréstartománya 0-250 Celsius fokig tart. Ezen tartományon belül, tetszés szerint beállíthatjuk azt a hőmérsékletet, melynél a riasztást kérjük.
Az ára: 12,990 Ft.
A készülékhez rendelhető egy több funkciós konzol is, mely hűtővíz hőmérséklet méréskor, és párahőmérséklet figyeléskor is nagy segítség az érzékelő, és a hőmérő elhelyezéséhez. Ára 1500Ft.
Epruvetta.
A vastagabbik csövébe, éppen beleillik az általam forgalmazott szeszfokoló. (22×1-es cső) Kis csészéjét a kicsurgó pálinka alá tesszük, így folyamatosan láthatjuk, az éppen lefolyó pálinkánk szeszfokát.
A jobb oldali rendelhető. Az ára 16,990 Ft.
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Kiegészítők alkalmazása: Opálosodás ellen, pálinka szűrők, deflegmátor, leégésgátló, PH mérő, szeszfokoló, párahőmérő, epruvetta, Maligán fokoló, aromatorony, aromatányér, aromakosár, pisztoriusz tányér.
Leégésgátló
Távol tartja a nagyobb cefre darabokat, az üst aljától, ezzel megakadályozván azok odaégését.
Figyelem! Csak az üstbe pontosan beleszabott leégésgátló végzi el a feladatát maradéktalanul! Ami oldalirányban lötyög benne, az semmit sem ér!
Csak az általam készített pálinkafőző üstökhöz készítem!
33cm átmérőben, (30l üst) az ára 15,000 Ft.
40cm átmérőben, (50l üst) 18,000 Ft.
50cm átmérőben, (100l üst) 21,000 Ft.
A következő képeken már az üstben látható.
Florentini (Florenci) edény illóolaj, és a virágvíz szétválasztásához.
Ára: 29,990 Ft.
Pálinkafőzés kiegészítők.
Aromatorony, aromakosár, aromatányér, aromafokozó
Végre elkészült a sokak által nagyon várt Aromatorony. Kb 1,5-2 kg-nyi friss, vagy aszalt gyümölcs tölthető bele.
Tetszés szerint kombinálható az általam készített kiegészítőkkel, például deflegmátorokkal, Pistorius tányérokkal. Átmérője 23,5 cm.
Az ára 68,990 Ft.
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Sörhűtő spirál
15x1mm-es vörösrézből készült. Két végén fél colos külső menetes csatlakozó.
5 méteres:24990 Ft.
Pistorius tányér, vagy hűtővíz vezérlő
Egy okos kis szerkezet, mely képes szabályozni a Pistorius tányérra jutó hűtővíz mennyiségét, és azt akkor teszi, mikor éppen szükség van erre. Magyarul, az előre beállított hőmérsékleten tartja a legfelső tányéron lévő víz hőmérsékletét. A megfelelő hőmérsékleten tartás nagyon fontos az egylépcsős lepárlásban. Csak így tudunk hatékonyak lenni ebben a műfajban. Ez a kis szerkezet ezután ezt az embert próbáló feladatot leveszi a vállunkról. A beépített termosztát gondoskodik a felső tányéron lévő hűtővíz folyamatos figyeléséről, és amennyiben szükséges, cseréjéről. Teszi ezt maximum 1-2 fokos eltéréssel! A vízcsere intenzitásának mértékét, pedig egy szintén beépített átfolyás szabályzó biztosítja, hogy nehogy hirtelen túltöltődjön a tányér. A készüléket úgy alakítottam ki, hogy a bejövő vízcsatlakozás se okozzon fejtörést. A képen látszik is a jobb oldalon lévő szabványos “slagcsatlakozó” mely biztonságos csatlakozást biztosít a vízrendszerhez. A fotó bal oldalán már az a szilikon cső látható, amely a a szabályzóból szállítja a vizet a Pistorius tányérra. Természetesen a szabályzó képes a hűtőnkben lévő víz automatikus lecserélésére is.
A vezérlő egység ára 49,990 Ft.
Előkészületben van, egy duplázott vezérlés is, mely a két feladatot egyszerre, egymástól függetlenül is képes lesz kezelni. Tehát egy időben figyeli a Pistorius tányéron lévő víz hőmérsékletét, és az átfolyós hűtőnkben lévő vizet is, és mindkettőt képes egyszerre szabályozni.
Cefre előfűtő spirál
Mint feljebb írtam róla, ez is nagyon hasznos kiegészítője lehet, főleg a téli pálinkafőzésnek. Méréseink szerint, (50 literes üsttel) a megszokott 3,5 óra helyett, 1:50 perc alatt sikerült lefőznünk egy adag előmelegített cefrét. Ehhez nincs is másra szükségünk, mint az átfolyós hűtőben felforrósodott vizet, belevezettük a hordóba merített előfűtő spirálba. A 10 fokos (hideg), 40 liter cefre hőmérsékletét, a főzés végére, 38 fokosra emelte az elfolyó meleg hűtővíz!!! Ezért tudtuk sokkal gyorsabban, és lényegesen KEVESEBB GÁZ felhasználásával lefőzni az előmelegített cefre adagot.
A spirál 5m 15mm-es rézcső betekerésével készül, megfelelő vízcsatlakozókkal ellátva.
Az ára: 24,990 Ft.
Digitális párahőmérő.
Nagy segítség pálinkafőzés közben. Sőt. Mondhatnám nélkülözhetetlen kiegészítője annak. Azonos hőmérsékleten, MINDIG azonos erősségű (alkohol fokú) párák mennek előre a páracsövünkben. Ehhez van egy táblázat is az oldalon, ITT. Használata nagyon megkönnyíti munkánkat, úgy a cefre lefőzés várható idejének meghatározásakor, mint az elválasztások idejének meghatározásakor. Nála a páracső legmagasabb pontjára vannak beillesztve. A kísérletek során ez a hely bizonyult a legmegfelelőbbnek, méréseink itt voltak a legpontosabbak. Felhasználhatósága is többrétű. Mérhetjük vele az előre menő párák, és a cefre hőmérsékletét, de akár a fővő (sülő) húsaink forróságát is. Méréstartománya: -50-300 fok között van, tized fok pontossággal.
Az ára: 5990 Ft.
A merev lábú digitális hőmérő “kistestvére” a kábeles érzékelővel ellátott kis digitális hőmérő is jó szolgálatot tehet akár pálinkafőzéskor, akár egyéb méréseknél.
Az ára: 3990 Ft.
A kiegészítők árai, nettó árak.
A leégésgátlót mindenkinek melegen ajánlom. Nem kell keverő nem kell drága duplafalú főző, garantáltan nem ég oda a cefre.
Ha a kationcserélő gyantán többfajta pálinkát is át akarok ereszteni (cseresznye, szilva stb…) előtte át kell mosni a gyantát?
Ha gondolod, langyos vízzel átöblítheted.
Üdv!
A pistorius tányér 3 db mekkora a teljes magassága?
Üdvözlöm!
A jövő héten lemérem.
lemértem. 40cm a 3 tányér teljes magassága.
Szerbusz Miki!
Megkaptam a szűrőket nagyon köszönöm a segítséget kristály tiszta lett a pálinkám!
Isten vagy!!!!!! Nagyon nagy örömöm van!!!!
Köszönöm Szűcs Péter
Használd sokáig egészséggel!
Jó napot! Az opálos pálinkán segít a kationcserélő gyanta, ha átengedem rajta?
Üdvözlöm Sándor!
Ha az opálosságot rezes törés okozza, akkor igen. HA nem akkor a fizikai szűrőre lesz szüksége.
Köszönöm. Mindkettőt megvettem, kipróbáltam, és kristálytiszta lett a pálinkám. Bátran merem ajánlani mindenkinek.