Aranyérmes pálinka született
Aranyérmes pálinka készült az általam gyártott kiegészítőkkel felszerelt (Pistorius tányérok, deflegmátor) főzővel a múlt héten Cserépfalun, ahol már szinte hagyománya van, az éves pálinkamustrának. A negyedszer megrendezett Cserépfalui pálinkamustrán, Jakab Ákos kollégánk törköly pálinkáját, a zsűri aranyéremmel jutalmazta. Ákos régóta finomítja, bővíti pálinkafőzőjét, és folyamatosan képzi magát, hogy egyre “szebb” pálinkák kerüljenek ki keze alól. Reményeim szerint majd beszámol nekünk, az aranyérmes pálinka készítésének módjáról, cefrézéséről, lepárlásáról. Addig is gratulálok Neki, és sok erőt, egészséget kitartást kívánok munkájához, mert azért azt tudjuk, hogy egy aranyérmes pálinka nem terem minden bokor alatt. Így tovább Ákos!