Pálinkafőzés kiegészítői
Pálinkafőzés kiegészítői. Leégésgátló, deflegmátor, PH mérő, kationcserélő, pálinka szűrő szett, párahőmérő, epruvetta, aromatányér, fokoló.
Leégésgátló
Távol tartja a nagyobb cefre darabokat, a felmelegedő üst aljától, ezzel megakadályozván azok odaégését.
Az ára: 30L üstbe 14,990 Ft, 50L üstbe, 17990 Ft, 100L üstbe 20990 Ft.
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Figyelem!
Csak az üstbe pontosan beleszabott leégésgátló végzi el a feladatát maradéktalanul! Ami oldalirányban lötyög benne, esetleg nagyok a furatok rajta, vagy nem elég furat van rajta, az semmit sem ér!
Csak az általam készített pálinkafőző üstökhöz készítem!
Itt már az üstben.
Nagy alkoholtűrő képességű kationcserélő gyanta, tokban, csatlakozókkal.
A szett ára: 9990 Ft.
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői.
Egyszer kell megvenni, és jó tulajdonságait, egy életen át élvezhetjük.
Akkor használatos, ha a lefőzött pálinka, (fémes) rezes törésben “szenved”, és emiatt beopálosodik. Ennek oka általában a savas kémhatású cefre gőze, megmarja a pálinkafőző rézfelületeit. A következő főzéskor viszont “kék pálinka” folyik. Na ekkor vesszük nagy hasznát.
Használat előtt aktiválni kell!!!
A nagy alkoholtűrő képességű kationcserélő gyanta aktiválása: Fél liter langyos vízben, 2 evőkanál konyhasót (nem jódozott!) oldunk el. Ebbe a sóoldatba, beleöntjük a gyantát és 1-2 órára benne hagyjuk. Ezután a gyantát visszatöltjük a tokjába, és addig folyatunk át rajta csapvizet, amíg az alul távozó víznek, már nincs sós íze. Ekkor lezárjuk a tokot, összeállítjuk a szűrőrendszert, és kezdődhet a pálinka szűrése. Én egy 10 literes műanyag vödör alját fúrtam ki. Ezt kötöttem össze a szűrővel, melyhez csatlakozók a szetteben benne vannak. Ebbe töltöm a szűrendő pálinkát, mely innen folyik bele a szűrőbe, alul pedig egy másik, fogadó edénybe. Újra aktiválása, (amikor a gyanta töltet teljesen elkékült) 150-200 liter pálinka átszűrése után válhat szükségessé. A szűrőt egy életre vesszük.
A nem hibás pálinkát is érdemes lehet engedni rajta. Olyan selymes lesz tőle a friss pálinka, mint ha 3-4 évet pihent volna egy üvegben!
Szeretem használni.
Ha telítődött rézionokkal, így néz ki. (megkékül a felső része) Ilyenkor az újra aktiválás válik szükségessé, a fentebb leírt módon.
Pálinkafőzés kiegészítői, a pálinka opálosodása.
Fizikai szűrő, ha pálinkánk opálos lett, és ezt valószínűleg a helytelen kozmaolaj leválasztás, vagy a hígítóvíz magas ásványi anyag tartalma okozta. A gyártó szerint, a nagyobb baktériumokat is megfogja! Használata:Szabadeséssel átengedjük rajta, az előzőleg, minimum 24 órán át mély fagyasztóban (min -16 fokon) kifagyasztott pálinkát.Tisztítása: Ellenkező irányból való, alapos átöblítés, tiszta, kéz meleg, (kb 40fokos) vízzel.
Nem kell aktiválni, használata egyszerű, biztonságos.
A szett ára: 9990 Ft.
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Így néz ki a pálinka a szűrés előtt…
És így utána….
Ugye mennyivel tisztább? 🙂
Pálinka szűrő szett. “Minden bajra”
Pálinkafőzés kiegészítői
Ebben a szettben minden szűrő benne van, mely a pálinka esetleges tisztításához kellhet.
Egymás mellé felszerelve, lehetőséget kapunk, bármilyen opálosodás elhárítására. Legyen az fémes törés, fagy fizikai szennyezettség.
A szett ára:18.000 Ft.
Így szetteben az Ön megtakarítása:2000Ft!
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Figyelem! A két szűrő nem köthető egymás után, mert amíg a kationcserélő gyantás szűrőn szoba-hőmérsékletű, addig a fizikai szűrőn kifagyasztott pálinkát engedünk át!
PH mérő.
Pálinkafőzés kiegészítői
Sajnos néha előfordul, hogy cefrénkben nem elegendő a sav tartalom. Ebből kifolyólag, az erjedés közben megfertőződhet, különféle betegségekkel. Pl: Tejsavas, vajsavas erjedés történhet, de meg is ecetesedhet, ha egy “kósza” ecet baktérium belekerül.
Ahhoz, hogy ez ne fordulhasson elő, ajánlatos cefrénk savtartalmát, PH értékét beállítani. A PH mérésére talán a legalkalmasabb, (legolcsóbb?) megoldás, egy digitális PH mérő. A cefrébe mártva azonnal mutatja az aktuális PH értéket. Ha ez 3,2 felett van, szükség lehet a savazással történő beállításra. Erre több féle lehetőségünk van, de nekem a kénsav (akkusav) hozta a legjobb eredményt. A szett tartalmaz kalibráló granulátumot is, mellyel a készülék pontosan beállítható.
Kalibrálásáról Itt egy videó.
Ára: 11,990 Ft.
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
PH mérő kalibráló granulátum.
PH mérők kalibrálására szolgáló granulátum. 2 dl, 20 fokos vízben elkeverve, a zacskóra írt értékre állítja be a víz PH értékét. Nekünk nincs más dolgunk, mint erre az értékre kalibrálni meglévő digitális PH mérőnket. 1 zacskó ára 990 Ft, mely egyszeri kalibráláshoz elegendő.
Pálinkafőző párahőmérők.
Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői
A pálinkafőző, szinte nem nélkülözhet, egy megbízható, tized fok pontossággal mérő digitális párahőmérőt.
Rozsdamentes mérőszár, méréshatár:-50-200 fokig, automata kikapcsolás 20 perc után, jól leolvasható, nagy számjegyek, utolsó mérés megjegyzése.
A működéséhez szükséges gombelem, tartozék.
Az ára: 6.000 Ft.
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Érintésmentes infra hőmérő, célzó lézerrel.
Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői.
Akár háztartási, akár ipari felhasználásra, olyan esetekbe, mikor a mérendő felülethez nem férünk hozzá.
A pálinkafőző használatakor is nagy segítség.
Mérési tartomány: -50~380 °C
Kijelző: 1.2″ LCD
Tűréstartomány: ±0.1 °C
Válaszidő: 500 ms
Maximum mérési távolság: 8-15 m
Üzemi hőmérséklet: 0-40°C
Működő páratartalom: 10~95% RH
Tárolási hőmérséklet: -20-60°C
Energiaellátás: 9 V elemről üzemel (nem tartozék)
Automatikus kikapcsolás és lézer KI/BE kapcsolhatóság
Én speciel a dupla falú főző héjhőmérsékletét, pálinka hőmérsékletet, hűtővíz forróságot, de az ablakoknál elszökő hőveszteséget is mértem vele.
Ára: 8990 Ft.
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Az egymenetes pálinkafőző vezérlője.
Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői.
Kalibrálható, szabályzó hőmérő, mely nálam a torony hőmérsékletének szinten tartásáért felel.
Bemeneti, és kapcsolási feszültsége 230 volt. Külön állítható fűtés/hűtés üzemmód. Hiszterézis (kapcsolási tartomány)megadásával.
Bármit vezérelhetünk vele, ahol a pontos hőmérséklet betartása fontos szempont.
A csomagban bekötési rajz, és a hőmérséklet érzékelő is benne van! Egyszerű rögzíthetőség (szerelődobozban) a csúsztatható leszorítóknak köszönhetően.
Ára: 19.990 Ft.
Epruvetta.
Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői.
Ügyes kis szerkezet, mely vegytiszta vörösrézből készül. A kisebb poharába belecsorgatjuk, a hűtőből kifolyó pálinkát, a vastagabbik csőbe pedig bele állítjuk a szeszfokolót, így folyamatosan láthatjuk, a pálinkafőző, éppen lecsorgó párlatának erősségét, szesztartalmát.
A jobb oldali rendelhető, melynek ára: 17000 Ft.
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Deflegmátor.
Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői.
Három méretben gyártom őket, vegytiszta vörösrézből. A kicsit 30 literes pálinkafőző, a közepest az 50 literes, és a nagyot a 100 literes pálinkafőző, hálálja meg. NEM forrasztott, hanem anyagában zsugorított, peremezett kivitelben!
Az alsó csatlakozójuk, 1 colos hollandi, mely pont felszerelhető minden általam gyártott sisakra. A felső csatlakozásuk pedig 1 colos külső menet, melyre a páracső szerelhető rá. Van lehetőség úgy is megvásárolni, a deflegmátort hogy az alsó hollandit nem forrasztom fel rá, így oda bármilyen csatlakozó felrakható, ami 22-es cső végződésű. A felső colos menet, rá van peremezve. Ha ez nem megfelelő Önnek, egy szűkítőt kell rászerelni, és máris használható. Először olyanoknak készítettem a deflegmátort, akiknek nem rézből van a sisakja, de szeretné a megfelelő rézfelületet beépíteni főzőjébe. Aztán kipróbáltuk az én pálinkafőző készülékemen. Azonnal felugrott lefolyó párlat szesztartalma, (erőssége) 5-8%al! Ennyi vizet csap ki a párából a deflegmátor. Használatával nem csak magasabb lefolyó szesztartalom érhető el, ha nem ízben illatban, aromákban gazdagabb párlatok készíthetők. Egyszeri befektetés.
Az árak pedig így alakulnak:
a kicsi 30 literes főzőkre: 32,000 Ft. (magassága19cm, ln. átmérő:13cm)
a közepes 50 literes főzőkre: 42000 Ft. (magassága:23cm, ln. átmérő:16cm)
a nagy a 100 literes főzőkre : 60,000 Ft.(magassága:26cm, ln. átmérő:18,5cm)
Az óriás defi 100+-os főzőkre 69,000 Ft
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Természetesen az alján a megfelelő, az általam készített sisakokhoz illeszkedő, 1 colos hollandikkal szerelve kerül átadásra. Könnyen szerelhető, és tisztítható.
Pistorius tányér
Tulajdonképpen egy vízhűtéses deflegmátor. A rajta átengedett víz, magasabb hőelvonást eredményez, ezért a lefolyó párlat erőssége jobban befolyásolható.
Egy darab ára:66,990 Ft. Három darab pedig 199,990 Ft.
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Szeszfokoló.
Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői.
Egy pálinkafőző sem nélkülözheti. 10-100% alkohol tartalomig mérő, üveg szeszfokoló.
Ára: 4.990 Ft.
Maligán fokoló.
Pálinkafőző pálinkafőzés kiegészítői.
Sokszor hallom, hogy: “A boltban kapható, cefrefokoló.”
Igen. Ez a “boltban kapható” fokoló, a cefre levében képes megmérni a cukortartalmat, (maradékcukor) de a cefre alkoholfokát NEM. Ennek csak egy módja van. Egy fél dl cefrelét beleöntünk a Maligán fokolóba, azt elpárologtatjuk, és a párolgási (elillanási) hőmérsékletből tudjuk egy táblázat alapján megmondani a cefre alkoholtartalmát. Részei: a kazán, hűtőegység, digitális hőmérő, égőfej, és a talp.
A hozzávaló táblázat, tartozéka a fokolónak. Használat előtt érdemes tiszta vízzel kalibrálni, mert a légnyomás, a tengerszint feletti magasság, mind befolyásolja pontosságát!
Az ára 69.990 Ft.
Aromatorony, aromakosár, aromatányér.
Körülbelül 2-3kg friss, vagy aszalt gyümölcs rakható bele. Használatával párlataink, még illatosabbak, aromásabbak lehetnek.
Az ára: 69,000Ft.
Megrendelés, a KAPCSOLAT gombról küldött levélben.
Az oldalon feltüntetett árak, nettó árak.