2016 pálinka trendjei

2016 pálinka trendjei           A 2016-os év ismét a gasztronómia és a hungarikumok köré szerveződik hazánkban. A kürtöskalács, a kolbász és a fűszerpaprika mellett pedig a legkedveltebb hungarikum egyértelműen a pálinka. Az idei a hagyományos gyümölcsök és tiszta törkölyök éve lesz pálinka fronton – a karakteres,…

Tovább olvasom…

Digitális PH mérő

Digitális PH mérő Mivel az igazán egészséges cefre, nem nélkülözheti a megfelelő PH környezetet, ennek pontos beállítására a legmegfelelőbb eszköz egy Digitális PH mérő. Használata, tisztítása egyszerű, a mért értékek könnyedén leolvashatók róla. Általában a csomagban található egy a PH mérő kalibrálására szolgáló granulátum, mely 20 fokon felhasználva leegyszerűsíti a…

Tovább olvasom…

Magánfőzés szabályai 2016

Magánfőzés szabályai 2016   Így változtak a Magánfőzés szabályai 2016 évben. Az idei évben adójegyet kell kiváltania annak, aki magánfőzésben szeretne pálinkát előállítani. Egy párlat adójegy 700 forint és egy liter 50 térfogat százalékos alkoholtartalmú párlat előállítására jogosít. Az első alkalommal legalább 5 adójegyet kell kiváltani a vámhatóságnál, de évi…

Tovább olvasom…

Szeszadó

szeszadó

Szeszadó Már csak két napunk van arra, hogy befizessük az elmúlt évben főzött pálinkánk után azt az 1000 Ft-os szeszadót, amivel legálissá tehetjük párlatainkat. Azért fontos hogy ez a szeszadó befizetésre kerüljön, mert csak így lesz leadózva, legalizálva az a pálinkánk amivel oly sokat dolgoztunk az elmúlt évben. Az űrlapot…

Tovább olvasom…