PH mérő kalibráló granulátum

PH mérő kalibráló granulátum

PH mérő kalibráló granulátum

PH mérő kalibráló granulátum

PH mérő kalibráló granulátum

A digitális PH mérő ha nem is sűrűn, de néha újra kalibrálásra szorul. Ehhez adhat nagy segítséget a 200ml vízhez keverhető PH mérő kalibráló granulátum. A PH mérés a pálinkafőzésnél, de a medencéknél, és az akváriumoknál is nagy segítség lehet az optimális PH érték beállításához. Előnye, hogy sima csapvízzel is használható a PH mérő kalibráló granulátum. Beállítás után, biztosak lehetünk abban, hogy műszerünk a valós értéket méri. Használatánál csak arra kell figyelnünk, hogy a víz amibe a PH mérő kalibráló granulátum kerül, kb 20 fok körül legyen. Az ilyen hőmérsékletű vízben elkeverjük a zacskóban található PH mérő kalibráló granulátum tartalmát, és ezután belemártjuk digitális PH mérőnket. A kalibrálás során a PH mérőhöz kapott apró csavarhúzóval beállítjuk a PH mérőt a kalibráló granulátum zacskójára írt értékre. Ez nagyon fontos tényezője az egészséges cefrék készítésének, hiszen egy nem beállított PH értékű cefre nagyon könnyen áldozatul eshet például az ecet baktériumoknak. Azt már nem is kell (gondolom) elmondanom, hogy ezek az ártalmas baktériumok, milyen kárt tudnak okozni erjedésben lévő cefrénkben. Képesek szinte az összes alkoholt “átváltoztatni ecetté!

Digitális PH mérő

Digitális PH mérő

Mivel az igazán egészséges cefre, nem nélkülözheti a megfelelő PH környezetet, ennek pontos beállítására a legmegfelelőbb eszköz egy Digitális PH mérő. Használata, tisztítása egyszerű, a mért értékek könnyedén leolvashatók róla. Általában a csomagban található egy a Digitális PH mérő kalibrálására szolgáló granulátum, mely 20 fokon felhasználva leegyszerűsíti a készülék helyes működéséhez szükséges kalibrációt. Ennek az elmés szerkezetnek köszönhetően, maximális biztonsággal állíthatjuk be cefrénk PH értékét, a kívánatos PH 3-3,2-es körüli értékre.  A külön kalibráló granulátum ára: 990 Ft/db.

Felhasználása: 2 dl, 20 fokos vízben elkeverve, a zacskóra írt értékre állítja be a víz PH értékét. Nekünk nincs más dolgunk, mint erre az értékre kalibrálni meglévő digitális PH mérőnket. 1 zacskó ára 990 Ft, mely egyszeri kalibráláshoz elegendő. Megrendelés: KAPCSOLAT gombról.

Vélemény, hozzászólás?